Crăciun :D,  Europa,  Tips&tricks

Top 5 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Cea mai frumoasă perioadă din an se apropie cu pași repezi și vine de fiecare dată cu luminițe, filme cu Moș Crăciun, cadouri sub brad, toată familia acasă și o atmosferă generală caldă, în ciuda frigului din luna decembrie. Mie îmi place atât de mult Crăciunul încât încep să mă uit la filme de Crăciun încă de la începutul lunii decembrie și țin bradul împodobit și luminițele aprinse până târziu, la final de ianuarie.

Pentru cei care iubesc Crăciunul la fel de mult ca mine am pregătit o listă cu cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa:

1. Piața de Crăciun din Berlin

În Berlin, în perioada 25 noiembrie – 31 decembrie 2017, va fi Crăciun în fiecare colțișor din oraș. Cu siguranță, cele mai frumoase piețe de Crăciun din Berlin vor fi și anul acesta în Alexanderplatz, Gendarmenmarkt, Berliner Dom sau Charlottenburg. Te vor aștepta mâncăruri și băuturi îmbietoare, concerte de colinde, brazi împodobiți, milioane de luminițe și suveniruri de la artiști locali.

Află mai multe despre fiecare piață de Crăciun din oraș, dar și programul fiecăreia aici: https://www.visitberlin.de/en/christmas-markets-berlin.

Dacă n-ai mai fost până acum în Berlin, iată și un ghid de călătorie cu cele mai importante obiective turistice din acest oraș uimitor:

City break în Berlin: top atracții turistice (partea I)

City break Berlin: top obiective turistice (partea II)

shutterstock_505072018.jpg

2. Piața de Crăciun din Viena

Târgurile de Crăciun din Viena datează din 1296 când Albrecht I a redat Vienei și cetățenilor săi privilegiile garantate de tatăl său, Rudolph I,  în 1278. Printre acestea se număra și organizarea unei Krippenmarkt, December Market, mai multe activități timp de 14 zile care nu erau însă legate de sărbătorirea Crăciunului. Primele mențiuni despre o posibilă piață de Crăciun apar în anul 1626 când vânzătorii de turtă dulce și artiștii își vindeau produsele în zona Stephansplatz de la mijlocul lui decembrie până la începtul lui ianuarie, însă abia în 1764 apar mențiuni certe despre piața de Crăciun și Sf. Nicolae în Freyung.

Anul acesta, cele mai mari și sclipitoare piețe de Crăciun din Viena vor fi în fața primăriei, în Stephansplatz și în fața palatului Schoonbrun. Mai multe detalii despre toate locurile din Viena unde veți putea respira atmosfera de Crăciun, aici: https://www.austria.info/uk/things-to-do/skiing-and-winter/christmas-markets/christmas-markets-in-vienna.

shutterstock_719357683.jpg

3. Piața de Crăciun din Praga

Anul acesta, piețele de Crăciun din Praga vor fi deschise turiștilor și localnicilor în perioada 2 decembrie 2017 – 06 ianuarie 2018, iar cele mai spectaculoase vor fi ca de obicei cele din centrul vechi și Piața Wencelas, la câteva minute de mers pe jos una de cealaltă. Beculețe, decorațiuni din lemn, mâncăruri și băuturi locale, suveniruri, brazi imenși și multă turtă dulce.

M-a fermecat Praga acum câțiva ani în plină vară, nici nu vreau să îmi imaginez cât de frumoasă trebuie să fie iarna, împodobită în lumini și mirosuri delicioase. Să îmi trimiteți și mie poze dacă mergeți, da?

shutterstock_496596811

4. Piața de Crăciun din Strasbourg

Dacă vreți să respirați aerul de Crăciun în Franța, vă recomand Târgul de Crăciun din Strasbourg, în perioada 24 noiembrie – 30 decembrie 2017. Povestea pieței de Crăciun din Strasbourg datează din secolul 16, o tradiție împrumutată de la germani și păstrată de francezi după ce Alsacia se întoarce între granițele Franței. În trecut, piața de Crăciun însemna o Place de la Cathédrale amenajată timp de trei zile pentru localnicii care veneau să-și facă cumpărăturile de Crăciun de la vânzătorii de haine second-hand, pomi de Crăciun, produse de patiserie, dulciuri, ierburi și lumânări. De la 3 zile, piața de Crăciun a început să fie deschisă 6 zile, iar până la finalul sec. 19 piețele de Crăciun erau deschise 36 de zile.

Mai multe detalii despre târgurile de Crăciun din Strasbourg și programul activităților pentru anul acesta, găsiți aici: https://noel.strasbourg.eu/en/le-marche-de-noel-une-success-story-de-1570-a-nos-jours.

shutterstock_121831378.jpg

5. Piața de Crăciun din Sibiu

Ultima în topul meu, dar nu cea din urmă, este Piața de Crăciun din Sibiu, deschisă în Piața Mare, în perioada 17 noiembrie 2017 – 03 ianuarie 2018. Am vizitat Sibiul acum doi ani în perioada sărbătorilor de iarnă și n-am avut cum să neg titulul acordat Sibiului de 10 ani încoace: cel mai frumos Târg de Crăciun din România. Anul acesta, a 11 a ediție se va deschide sub denumirea Christmas in Sibiu – Food.Fun.Culture pe 17 noiembrie, la ora 19 cu un concert de nai, susținut de Radu Nechifor & Friends. Anul acesta, veți găsi peste 100 de expozanți români și străini, decorațiuni de mari dimensiuni, Street Food și activități pentru copii.

Mai multe detalii aici: http://targuldecraciun.ro/targ/.

shutterstock_241565392.jpg

Sursă photo: http://www.shutterstock.com.

Despre ce îmi place să fac de Crăciun am scris aici: Ce îmi place să fac de Crăciun.

Să vină Crăciunul, zic!

Spor la haihuială,

Cristina

Numele meu este Cristina şi sunt dependentă de călătorii. Sunt veselă, vorbesc mult-mult şi îmi plac oamenii buni. Ăia cu adevărat buni.

Ce părere ai?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d