Crăciun :D

Ce îmi place să fac de Crăciun

Îmi aduc aminte că dintotdeauna Crăciunul a fost perioada mea favorită din an! Din păcate, în anii copilăriei, Crăciunul nu a fost niciodată așa cum îl vedeam în filme și cum mi-l imaginam cu ochii deschiși, deși mama s-a străduit mereu să îmi ofere tot ce e mai bun, lucru pentru care o să îi fiu recunoscătoare până în ultima clipă a vieții mele. Tot răul spre bine întrucât odată ajunsă om mare am decis ca, an de an, să sărbătoresc Crăciunul exact așa cum mi-l imaginam când eram mică:

1. În fiecare an, vreau să primesc 5 cadouri (așa am decis eu într-un an, nu am o explicație logică) sub brad de la Gabi pe care le deschid mereu pe 24 decembrie pentru că nu mai am răbdare.

2. Îmi place să fac brioșe cu multă cacao pe care să le mănânc cu portocale și înghețată de fructe de pădure.

3. De Crăciun mănânc orice altceva decât mâncărurile crăciunești clasice: acum trei ani am făcut carne de vită la cuptor (nu prea mi-a ieșit), acum doi ani am făcut bruschete și somon la cuptor cu sos de mango (ăsta mi-a ieșit), anul trecut am mâncat quesadilla fără carne cu sos de avocado, iar anul ăsta…well, cine știe?

4. Nu plec nicăieri și nu primesc pe nimeni în vizită. Îmi place să stau să mănânc cu Gabi, să stau învelită în păturica albă, chiar dacă e cald în casă și să mă uit la brad, cu lumina stinsă și instalațiile aprinse. Îmi plac beculețele alea pe care le fotografiez fără încetare.

5. Cumpăr multe decorațiuni, desenez brazi pe geamuri și pun multe luminițe în casă. Pe care uit să le mai strâng. De exemplu, acum doi ani, am lăsat instalația de brad la geamul din dormitor până în luna iulie și cu siguranță aș fi continuat să o aprind seară de seară până în decembrie dacă nu ar fi strâns-o Gabi, exasperat de atât de mult crăciun.  În alt an, am lăsat brazii și omuleții de zăpadă desenați pe geamul de la bucătărie până în vară, când a venit mama lui Gabi în vizită și le-a șters.

6. Îmi place să mă plimb prin magazine, să mă uit la decorațiuni și să îmi imaginez că toți oamenii din lume vor avea un Crăciun fericit și călduros, chiar dacă știu că mulți oameni trăiesc în sărăcie, în timp ce pentru alții Crăciunul nu e egal cu frig și zăpadă. E doar un moment al meu în care îmi canalizez toate energiile către ceva frumos. Ireal, dar frumos.

7. Beau ciocolată caldă de dragul ideii de Crăciun, deși în restul anului nu beau niciodată și știu că nu e un produs sănătos.

8. Mă uit la filme de Crăciun încă de la începutul lunii decembrie și cea mai mare plăcere e să ajung acasă imediat după birou (să nu pierd niciun moment în oraș), să mă bag în pat, să aprind instalațiile și să mă uit la filme cute cu zăpadă și moș crăciuni buni.

9. În fiecare an, mă rog de Gabi să mă lase să adorm cu instalațiile aprinse, chiar dacă pe el în deranjează lumina.

10. Îmi place să cumpăr cadouri (de asta, ianuarie e cea mai grea lună din lume), să le împachetez în hârtie colorată și să pun etichete cu nume pe ele.

11. Nu ascult colinde. Când împodobesc bradul ascult muzică care să mă binedispună și să mă facă să dansez.

12. Îmi plac imaginile de Crăciun, decorațiunile amuzante (anul trecut, mi-am cumpărat cu prietenele mele o căciulă roșie și „cântătoare”, cu un moț care dansează într-o zbatere continuă), globulețele argintii și brazii împodobiți.

13. Nu mi-a plăcut niciodată Revelionul, iar de doi ani încoace am ales să îl petrec fără fast, rochie de seară și machiaj, direct în pat în tricou și șosete pufoase. Anul viitor îl voi întâmpina neapărat în costum de baie pe o plajă albă, cu apă turcoaz. Neapărat!

14. Îmi plac zilele de 1 și 2 ianuarie și urăsc restul lunii. În primele zile din an îmi place să stau în pat, să mă uit la filme crăciunești și să beau șampanie. Să prelungesc Crăciunul, cum ar veni.

15. Îmi place să mă îmbrac cu „ursul”, deși mi-e întotdeauna super cald. Neapărat voi pleca într-un loc călduros anul viitor, poate așa voi scăpa de nebunia asta cu frigul 🙂 Da, despre asta vorbeam 🙂 P.S. cred că e totuși un iepure, nu un urs. Și mai cred că nu e cea mai reușită poză a mea…de fapt, s-o spun pe aia dreaptă, e pur și simplu oribilă, dar alta nu am și eu știu deja că-s o minunată 😀

10410870_896255347052799_1556150706197381851_n

Vouă ce vă place să faceți de Crăciun?

Cristina

Numele meu este Cristina şi sunt dependentă de călătorii. Sunt veselă, vorbesc mult-mult şi îmi plac oamenii buni. Ăia cu adevărat buni.

One Comment

Ce părere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: