Dubai,  Tips&tricks

Unde faci plajă gratis în Dubai : top 5 plaje publice

Dubai n-a fost niciodată destinația visurilor mele și dacă n-ar fi fost vorba despre o conjunctură, cu siguranță nu aș fi vizitat acest oraș-paradis prea curând. Dar întâmplarea s-a întâmplat și în ianuarie 2018 m-am trezit într-un oraș cu vreme caldă, apă turcoaz, clădiri spectaculoase și mii de luminițe.

Nu m-am așteptat să îmi placă, însă mi-a plăcut atât de mult încât mă gândesc să mă întorc peste câțiva ani, mai ales că ținând cont de ritumul în care se dezvoltă, va fi practic un oraș nou 🙂

Cum e vremea în Dubai în luna ianuarie?

Nefiind o fană a statului la plajă, în timp ce eram în Dubai am scris foarte puțin despre plajă, iar acest lucru n-a trecut neobservat de voi, cei care mă citiți cu regularitate. Well, ca să mă revanșez, las mai jos câteva informații utile despre vreme.

După cum știți deja clima în Dubai este subtropicală, deșertică  – cu veri foarte calde, lipsite de precipitații, temperaturi foarte ridicate (40 – 45 grade) și apa mării foarte caldă. În schimb, iernile sunt calde și plăcute, cu temperaturi maxime de 25 – 26 de grade. Nici temperatura apei nu scade foarte mult, atingând în general temperaturi de 21-22 grade. Așadar, din punctul meu de vedere cele mai bune luni de vizitat Dubaiul rămân lunile de iarnă: decembrie – martie.  Dacă rezistați bine la puțin peste 30 de grade puteți lua în calcul și lunile noastre de primăvară și toamnă. Luați însă în calcul faptul că în Dubai cele 30 de grade se simt diferit.

Din aprilie începe deja să fie foarte cald (chiar zilele trecute dădusem din greșeală pe Accuweather și văzusem că erau 36 de grade), umiditatea este ridicată, iar confortul termic dispare.

Ca să vă răspund la întrebări, la finalul lunii ianuarie vremea a fost pur și simplu excelentă. Atât pentru plajă, cât și pentru plimbări, cu puțin disconfort termic la ora prânzului, pe distanțe lungi, fără umbră.

Unde facem plajă gratis în Dubai?

Nu știu voi, dar eu, din tot ce citisem despre Dubai înainte să plec, aveam senzația că este un oraș foarte scump. Chiar mă gândisem la un moment dat că m-au păcălit biletele de avion foarte ieftine, dar că voi avea nevoie de un buget mare odată ajunsă acolo. După o săptămână în Dubai în plin sezon, mi-am dat seama că această excursie m-a costat mai puțin decât o săptămână în Tenerife în extrasezon. Poate și pentru că exceptând intrarea la Burj Khalifa, prețurile sunt în general accesibile și foarte apropiate de prețurile noastre, iar multe dintre obiectivele turistice de neratat sunt gratuite.

Nici plajele nu fac excepție, așa că am adunat câteva plaje unde vă puteți bucura de apă turcoaz și nisip fin…gratis.

  1. Jumeirah Public Beach

shutterstock_586248506.jpg

Probabil cel mai important lucru de spus despre Jumeirah Beach este faptul că se află în vecinătatea celebrului hotel Burj Al Arab, singurul hotel descris ca fiind de 7 stele, deși managementul hotelului neagă cu fiecare ocazie această afirmație.

Jumeirah Beach are atât o porțiune de plajă publică, cât și o porțiune de plajă privată. Vă recomand plaja publică întrucât este o plajă lungă și lată, cu nisip fin, apă turcoaz și vedere spendidă spre Burj al Arab. Dacă tot sunteți în zonă, recomand Madinat Jumeirah, un bazar modern, cu multe magazine, restaurante, cafenele, zone de relaxare și plimbări cu barca printre canale. Intrarea este gratuită, deci iată încă un motiv de bucurie 🙂

  1. Jumeirah Beach Residence

20180123_124705-01.jpgGOPR8630_1516569960693_high-01.jpg

Aflată în cartierul Jumeirah Lakes Towers, în proximitatea Dubai Marina, Jumeirah Beach Residence este o plajă publică, cu nisip fin, apă turcoaz, dominată de clădiri înalte, unde se găsesc unele dintre cele mai scumpe hoteluri din lume.

Nu veți găsi doar plajă, sezlonguri și facilități pentru stat la soare confortabil, ci o întreagă oază de relaxare pentru toată familia pe timp de zi, dar mai ales pe timp de noapte: shopping, cafenele, restaurante.

  3. Kite Beach

shutterstock_664989337.jpg

Situată la 30 de minute de mers pe jos de Jumeirah Public Beach, Kite Beach este raiul amatorilor de sporturi: kite surfing, volei, yoga, you name it.

  4.  Al Sufouh Beach sau Secret Beach

Orice oraș are locurile sale secrete, nu-i așa? Dacă tot sunteți pe lângă Burj Al Arab, luați un autobuz cu numărul 8, mergeți 4 stații până în stația King Salman Bin Abdulaziz Al Saud Street 2 1, luați-o la picior vreo 500 de metri și gata, ați ajuns pe singura plajă de unde puteți vedea Burj Al Arab din partea dreaptă. E o plajă fără valuri, perfectă pentru relaxare 🙂

 5.   Al Mamzar Open Beach Dubai

Aflată în zona Deira, se învechinează cu plaja cu plată Al Mamzar Beach Park (care între noi fie vorba e aproape gratis – intrarea costă 5 dirhami, cam 5 lei). Ca toate celelalte plaje din Dubai, are nisip alb, apă turcoaz și toate facilitățile turistice pentru o zi la plajă reușită.

shutterstock_551681710.jpg

Pe lângă Al Mamzar Beach Park, aș mai pune pe lista plajelor aproape gratis și Jumeirah Beach Park. Intrarea costă tot vreo 5 dirhami, apa e splendidă, nisipul fin și relaxarea la ea acasă.  Enjoy!

Voi ce plaje ați descoperit în Dubai?

Cristina

Numele meu este Cristina şi sunt dependentă de călătorii. Sunt veselă, vorbesc mult-mult şi îmi plac oamenii buni. Ăia cu adevărat buni.

3 Comments

Ce părere ai?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: