
Site-ul care te va ajuta să îți organizezi vacanțele – cum să îți creezi rapid un plan de vacanță
Am scris ieri despre un site care m-a ajutat să îmi organizez vacanța în Napoli și cum am primit multe întrebări, am decis să fac un review complet pe blog. Dacă îți va părea util, nu uita să dai mai departe pentru a ajuta alți călători #plecatihaihui!
Despre ce este vorba?
Well, site-ul se numește www.visitacity.com și de îndată ce intri pe el, te izbește un create your personal travel guide, ceea ce te duce instant cu gândul la oh, am tras lozul câștigător, în sfârșit un site care îmi face planul de vacanță, fără ca eu să mișc un deget, right? În realitate, site-ul îți oferă tururi organizate și te redirecționează către anumite site-uri de profil. Cel mai probabil, aceasta este sursa lor primară de venit, iar pentru a atrage cititori oferă gratis opțiunea de a-ți crea singur-singurel un plan de vacanță pentru o zi, două zile sau trei zile. Contează mai puțin acest prim aspect, mai ales că dacă ești fan tururi organizate (eu nu-s), câștigi de fapt de două ori.
Care sunt punctele tari?
Hai să facem o simulare și să-ți arăt care-s punctele tari ale acestui site de călătorii. De exemplu, într-o lună urmează să plec în Portugalia și încă nu mi-am făcut planul de vacanță. Deși am mai fost în Lisabona (despre care am scris cu drag aici, unul dintre cele mai citite articole de pe blog căci are o poveste tare frumoasă), încep simularea cu acest oraș magic, de care eu sunt absolut îndrăgostită și despre care știu sigur că mai are multe locuri pe care nu a apucat să mi le arate.
First thing first, căutăm pe homepage Lisbon și selectăm tipul de ghid pe care ni-l dorim: o zi, două zile sau 3 zile. Și go!
Pentru că așa cum spuneam mai sus, sursa lor primară de venit este vânzarea de tururi organizate, inițial îți va sugera niște ghiduri deja construite.
Ai două variante: poți alege unul din tururile deja construite sau îți poți construi propriul ghid selectând locurile sau activitățile preferate.
Either way, toate sugestiile vor veni la pachet cu prețul turului organizat. Nu te speria! Partea frumoasă e că te poți folosi de informațiile lor fără să plătești nimic/fără să cumperi un tur organizat.
Eu am ales să îmi construiesc planul de la zero, iar pasul următor e să răsfoiesc find&add attractions și să-l populez cu obiectivele turistice care mă interesează. Când alegi un obiectiv turistic, aplicația îți calculează cel mai bun timp când să vizitezi obiectivul respectiv în funcție de celelalte obiective turistice pe care le adaugi planului tău și automat ți-l adaugă pe hartă. Mai mult decât atât îți spune cam cât ar dura vizita, cât faci dintr-un punct în altul, dacă urmează să mergi pe jos sau cu mijloacele de transport în comun și decalează fiecare obiectiv în funcție de celelalte astfel încât să ai un plan logic din punct de vedere geografic. Nu mai e nevoie să stai cu google maps-ul în mână și să verifici distanțele dintre obiective, aplicația face acest lucru pentru tine! Awesome, right?
După cum se vede în captura de mai sus, inițial aveam 3 obiective în plan și în momentul în care am inserat Padrao dos Descobrimentos, automat a decalat Jeronimos Monastery pentru ora 12, iar castelul Sao Jorge (pe care inițial l-am ales ca fiind al doilea obiectiv) tocmai la ora 14 ca să am timp să ajung. Pentru că între timp, am adăugat și alte obiective turistice, castelul Sao Jorge a fost mutat pentru ora 16:15, așa cum se poate vedea mai jos.
Mai mult decât atât, cu un simplu click pot afla mai multe informații despre Castelul Sao Jorge, fără să mai caut pe alte site-uri. Când dau click pe el, mi-l arată pe hartă, alături de alte obiective turistice din zonă, îmi spune pe scurt istoria castelului și îmi oferă informații despre adresă, program și preț. Practic, câștig timp pentru că nu mai sunt nevoită să caut website-ul castelului ca să găsesc aceste informații de care am absolută nevoie pentru organizare.
Dacă adaug prea multe obiective turistice (știți greșeala aia când ne imaginăm că putem vedea totul într-o zi fără să știm concret cam timp ne ia fiecare obiectiv, nu?), programul se decalează până dimineață, în ordinea așezării geografice. Acest lucru te atenționează că nu vei avea timp să vizitezi tot, iar timpul pe care ei îl estimează pentru fiecare obiectiv turistic e, zic eu, un timp mediu (nici prea alert, nici prea gură-cască), deci destul de pertinent și logic.
De exemplu, în captura de mai jos se poate vedea că eu am adăugat obiective în neștire, iar asta ar însemna să vizitez neîncetat, până la 5 dimineața pentru a le acoperi pe toate. Repet, aplicația pune obiectivele turistice în program în funcție de poziționarea geografică astfel încât traseul să fie unul logic. Restul combinațiilor va trebui să le faci tu. Bineînțeles că trebuie să ții cont de faptul că Alfama e un cartier, deci îl poți vizita la orice oră, în timp ce Castelul Sao Jorge are un program stabilit. Din acest motiv poți vizualiza direct pe site descriere fiecărui loc, programul și prețurile.
Ca planul să fie complet, poți adăuga propria cazare, programul zborurilor, restaurante deja cunoscute, tururi sau locuri pe care le știi deja. Cool!
În plus, poți adăuga datele exacte ale călătoriei în Lisabona astfel încât să te poată informa pe e-mail în caz că există schimbări în programul de vizitare, apar evenimente specifice în oraș sau vremea îți joacă feste!
Ce mai e fain la site-ul ăsta e că odată ce ai terminat planul de vacanță (fie că te-ai asigurat că e unul logic din punct de vedere temporal și geografic, fie că doar vrei să ai toate obiectivele turistice în ordine geografică + informațiile personale într-un singur loc), poți downloada planul respectiv. Ți-l trimit pe e-mail, în format PDF. Alte variante pentru a intra în posesia planului de vacanță: print sau direct în aplicație, pe telefon.
Mai mult decât atât, un alt lucru care mi se pare fain e că nu te obligă să îți faci cont pentru a avea acces la planurile tale. Deși eu nu sunt logată, ei mi-au păstrat planurile anterioare pe care le pot vizualiza oricând. Evident, când te loghezi de pe același IP. Nu intrăm acum în discuția despre cookies și privacy policy.
Pe lângă obiectivele turistice puse în plan și informațiile personale care pot fi adăugate, site-ul ăsta e folositor și pentru că îți poate da idei despre trip-uri de o zi în împrejurimi, informații despre autobuzele hop-on hop-off, tururi culinare sau alte tipuri de experiențe locale.
Personal, mi se pare un site super util în procesul de căutare a informațiilor, care cuprinde peste 3500 de destinații din întreaga lume, planuri de vacanță standard sau planuri de vacanță personalizate.
Drag călător #plecathaihui, dacă ai rezistat până la final și crezi că ți-am oferit o informație utilă, nu uita să dai mai departe. Un simplu share mă va ajuta să cresc acest blog la care muncesc cu pasiune pe gratis, dar va ajuta și alți călători în a-și organiza mai bine și mai rapid vacanțele. 🙂
Haihuieli cu folos,
Cristina
Și dacă tot am vorbit despre Lisabona, s-ar putea să îți placă și:
- Lisabona – Cum m-am îndrăgostit de Lisabona
- Împrejurimi Lisabona – Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril


4 Comments
imaginarycoffee
Wow! Super tare! Multumesc!
Cristina
Hei, cu drag! Mă bucur că ți se pare util!
Cristina
Pingback:
Pingback: