Insulele Canare,  Tips&tricks

Tot ce trebuie să știi despre închirierea unei mașini în Tenerife, insulele Canare

Când am început pregătirile pentru vacanța în Tenerife (despre care am scris aici, cu sfaturi utile și recomandări), am găsit o firmă care închiriază mașini despre care nu auzisem niciodată până atunci. Cum tendința naturală e să alegem o firmă internațională, cunoscută, am fost puțin sceptică și m-am pus pe căutat informații și review-uri. Spre surprinderea mea, TripAdvisor era plin de comentarii și experiențe pozitive, ceea ce m-a încurajat să fac rezervarea. Că va fi atât de ușor, nu, n-am bănuit.

Sfatul meu e ca în Spania, în Insulele Canare și în insulele Baleare să uiți de firmele internaționale care se ocupă cu închirierea mașinilor pentru că, pur și simplu, există o opțiune mult mai bună: CICAR. Ai putea presupune că acesta e un articol plătit, dar te asigur că nu e cazul. În realitate, e entuziasm pur după experiența avută cu ei și îmi doresc să ajungă la cât mai mulți oameni. Chiar merită.

 Well, ce e de știut despre închirierea unei mașini în Tenerife cu CICAR?

De pe site-ul lor aflăm că Autos Cabrera Medina este grupul mamă al CICAR (Canary Islands Car), fondat în 1967, în Lanzarote, cu 6 mașini în dotare, conform cerințelor din  perioada respectivă, din domeniul turismului. 22 de ani mai târziu, CICAR se alătură grupului Autos Cabrera Medina, extinzându-și business-ul și în restul insulelor Canare. Astăzi Canary Islands Car au 11 000 de mașini pe care le închiriază în Insulele Canare, în timp ce în Spania și Insulele Baleare vă puteți bucura de serviciile CICAR prin intermediul partenerilor. Rezervările se fac tot de pe site-ul CICAR.

Unde îi găsim? 

 • Insulele Canare – Tenerife, Lanzarote, La Gomera, Grand Canaria, Fuerteventura, La Palma și El Hierro.
 • Insulele Baleare – Mallorca, Iziba și Menorca.
 • Spania – Barcelona, Madrid, Malaga, Alicante, Sevilla, Zaragoza, Tarragona, Santander, Bilbao, Castellón, Cordoba, Huelva, Granada, Valencia și alte orașe mai mici.

Menționez faptul că în Insulele Baleare și în Spania închirierile se fac prin intermediul partenerilor și prin urmare au condiții diferite. La o simplă privire pe site-ul lor, condițiile sunt mai dure decât pentru închirierea în Insulele Canare. Cum n-am experiementat CICAR în Spania sau în Insulele Baleare, vă las pe voi să descoperiți toate informațiile de care aveți nevoie.

Detalii condiții aici: https://www.cicar.com/EN/view/condiciones_EN.

Captură de ecran din 2018.06.09 la 17.28.22.pngCaptură de ecran din 2018.06.09 la 17.29.16.png

Ce pot să vă spun despre experiența mea cu CICAR în Tenerife?

Well, înainte să plec am făcut rezervare online pentru un Fiat 500 sau similar (practic varianta cea mai ieftină) și odată ajunși în aeroport (Tenerife Sur) am fost la biroul CICAR pentru preluarea mașinii. Cum n-aveau mașina rezervată de mine, ne-au upgradat la un Fiat 500L cu doar 54 000 km în bord, ceea ce a fost pur și simplu excelent pentru drumurile cocoțate ale insulei. Ce mi-a plăcut?

 • Faptul că am plătit cash, fără să fie nevoie de vreun card pentru plată;
 • Faptul că nu mi-au oprit niciun depozit pentru asigurare;
 • Singurul depozit plătit tot cash a fost cel pentru benzină – 21 de euro;
 • Mașina avea asigurare full (accidente, furt etc) inclusă în preț;
 • Faptul că nu a trebuit să super-verificăm mașina, să facem poze, să avem stresul unor costuri ascunse, așa cum se întâmplă cu majoritatea companiilor internaționale.
 • Mașina era într-o stare excelentă, aproape nouă;
 • Toată discuția a durat doar câteva minute: o copie după buletine, o adresă la care puteam fi găsiți pe durata șederii în Tenerife și un număr de telefon.
 • Când am returnat mașina, eram super grăbiți pentru că ajunsesem târziu la aeroport, iar drop off-ul a fost mega simplu. Am lăsat cheile, am confirmat că am lăsat același nivel de carburant, ne-au dat banii înapoi (depozitul pentru carburant) și am plecat. Nici măcar nu au verificat nivelul carburantului.
 • Prețul ok – am plătit 142 euro/7 zile (cu cei 21 euro pentru carburant incluși, recuperați la drop off).

În plus, după cum am arătat și mai sus, CICAR are o grămadă de servicii incluse în preț față de alte firme internaționale: al doilea șofer, gps, scaun pentru copil/copii, plata cash, schimbare/anulare rezervare fără costuri.

Mă uitam acum pe site-ul lor și prețurile încep de la 98 euro/săptămână (adică super affordable) și ajung până la 538 euro/săptămână pentru un Range Rover Sport, deci o ofertă variată de autoturisme, pentru toate buzunarele.

Nu știu cât de cunoscuți sunt, eu nu am găsit informații despre ei pe alte bloguri atunci când m-am documentat pentru excursia din Tenerife, însă având o experiență pozitivă, am zis că n-ar strica un review complet pe blog. Dacă ar fi să rezum într-o singură propoziție: recomand cu drag!

Haihuieli cu folos,

Cristina

 

S-ar putea să-ți placă și:

 

 

Numele meu este Cristina şi sunt dependentă de călătorii. Sunt veselă, vorbesc mult-mult şi îmi plac oamenii buni. Ăia cu adevărat buni.

11 Comments

Ce părere ai?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d