Europa,  Portugalia,  Recomandări hoteluri,  Tips&tricks

Recomandare cazare Lisabona, Portugalia

Am urcat cu greu străduța care ducea spre apartamentul pe care îl închiriasem în centrul Lisabonei, transpirați și obosiți, după o noapte pierdută în maxi-taxi în drum spre București, un zbor de 4 ore și o după-amiază prin oraș, cu aparatul foto de gât, dar odată ajunși în spațiul ăla răcoros și circular, cu tavan înalt, ferestre albe și podea lustruită, am simțit că a meritat fiecare pas.

Care e povestea apartamentului din Lisabona?

În mijlocul lui iulie cazările sunt destul de scumpe în Portugalia (am observat acest lucru nu doar în Lisabona, ci și în Porto sau Algarve) și cum mie îmi place să găsesc apartamente drăguțe, cozy și confortabile, situate cât mai aproape de centrul istoric, dar rezonabile la preț, să mă hotărăsc asupra unei cazări în Lisabona a fost o treabă destul de complicată. Cei care mă citiți de mult timp, știți deja că pentru mine contează foarte mult cazarea și că deși nu-s atât de pretențioasă încât să mă cazez doar la hotelul de 5 stele, nici nu-s chiar cel mai mare fan al hostel-urilor. Îmi place să pun lucrurile în balanță și mă gândesc mereu că după o zi lungă, de alergat prin oraș, în căutarea tuturor obiectivelor turistice, e foarte important și reconfortant să mă întorc într-un apartament drăguț și confortabil ca să-mi reîncarc bateriile pentru o a doua zi de colindat. Așadar, înainte de a pleca în Lisabona, am răsturnat internetul în căutarea cazării care să combine cât mai armonios toate aceste elemente. Vreo lună de zile am tot făcut și anulat rezervări până când, într-o seară, am găsit pe www.airbnb.com un titlu care m-a atras: New! Bright Modern flat in the heart of Lisbon. Am verificat pozele și review-urile și deși costul total (+ cleaning $ services fees) pentru o noapte depășea bugetul meu obișnuit (maxim 100 euro – de obicei 70-80 euro/noapte), mi-a plăcut atât de mult încât am zis că merită să trec linia roșie.

Ce mi-a plăcut la cazarea din Lisabona?

 • Locația – apartamentul e situat pe Rua do Cardal de Sao Jose, adică în centru, dar nu chiar în centru-centru, ci pe o străduță liniștită, plină de localnici. De la aeroport se ajunge ușor și rapid cu metroul: 11 stații cu linia roșie în direcția Sao Sebastian și 3 stații cu linia mov, direcția Santa Apolonia, până la stația Avenida, plus încă vreo 5 minute de mers pe jos. Adică maxim jumătate de oră și un bilet de 2 euro.  Distanță față de cele mai importante cartiere: Baixa Chiado – 16 minute de mers pe jos; Alfama – 30 minute de mers pe jos; Bairro Alto – 16 minute de mers pe jos.
 • Clădirea –  situat la etajul 1 al unei clădiri vechi, pe o străduță pietruită, cu vecini care locuiesc în alte clădiri vechi și-și pun rufele la uscat pe sârme agățate în fața balconului pe care își beau, parcă netulburați de nimic, cafelele.
 • Design interior și facilități – clădirea veche cu tavan înalt și ferestre înalte a avut clar un aport important în designul apartamentului, dar ceea ce mi-a super plăcut a fost faptul că proprietarii au ales să păstreze elementele vechi și să le combine cu cele noi. Așadar, un apartament într-o clădire veche, cu podea lustruită, de culoarea mierii,  care scârțâie sub picioare, în locul parchetului de toate zilele, cu balansoar și birou vechi, dar cu bucătărie și dining area moderne și foarte bine echipate, pat confortabil, culori vesele și-o baie mică, dar modern amenajată. Facilități: mașină de spălat rufe (detergent, cârlige, balsam etc), mașină de spălat vase, uscător de păr,  ustensile de gătit + plită, cuptor și cutor cu microunde, aparat pentru cafea, vase&pahare&cești
 • Comunicarea cu proprietara – Elsa a fost super de treabă, m-a ținut la curent cu orice modificare, am comunicat ușor atât pe Whatsapp, cât și pe contul de airbnb. Puțin obositoare și insistentă pe fiecare detaliu, dar nici eu n-am fost cea mai promptă la mesajele de pe airbnb, deci consider că minusul e la mine. Altfel, înțeleg perfect nevoia de informații pentru o organizare impecabilă.
 • Check-in/ check-out – ușor și rapid (nu mai mult de 5-7 minute), comunicare în permanență cu Elsa pe Whatsapp. La check-in ne-am întâlnit cu Saul care ne-a explicat cum funcționează absolut totul în apartament, la plecare i-am lăsat cheile Taniei care nu vorbea prea bine engleză, dar ne-am înțeles fără probleme.
 • Fotografii Airbnb – fotografie care redau fidel felul în care arată apartamentul.

Ce nu mi-a plăcut la cazarea din Lisabona?

Nu au fost neapărat aspecte care m-au nemulțumit, ci mai degrabă aspecte care pot fi îmbunătățite pentru o experiență wow sau simple constatări.

 • Ar fi fost drăguț să ne lase în frigider o sticlă cu apă sau o gustare. Am ajuns super transpirați și obosiți și ne-ar fi ajutat o sticlă cu apă, ar fi fost un nice touch.
 • Apartamentul e cocoțat pe o străduță în pantă dinspre Praca do Rossio, așa că dacă aveți bagaje (și nu numai) vă sfătuiesc să veniți prin Avenida da Libertade, e mai puțin solicitant drumul.
 • Fiind o clădire veche, podelele scârțâie destul de tare și se aud zgomote de la ceilalți vecini. Nu mi s-a părut incredibil de deranjant (nici pentru somn, nici pentru odihnă în general), iar acest aspect este specificat și în descriere.

Detalii practice despre cazare din Lisabona: 

 • Link Airbnb – recomandare cazare Lisabona.
 • Preț – 126 euro/noapte, toate taxele incluse.
 • Adresă completă – Rua do Cardal de São José 11, 1150-325 Lisbon, Portugal.
 • Gazde –  Elsa & Morgan
 • Documente necesare – carte de identitate + formular date personale pentru fiecare persoană cazată.

Dacă ați ajuns până aici, înseamnă că v-am stârnit curiozitatea și că v-ar prinde bine niște fotografii. Las mai jos apartamentul văzut prin ochii noștri, un loc în care ne-am simțit tare bine și pe care ni l-am dori ca reședință personală permanentă, bineînțeles într-o altă viață când vom avea suficienți bani pentru a ne permite un apartament în centrul Lisabonei 🙂

DSC07999-2.jpgDSC07501-01.jpgDSC07504-01.jpgDSC07506-01.jpgDSC07514-01.jpgDSC07500-01.jpgDSC07497-01.jpgDSC07482-01.jpgDSC07492-01.jpgDSC08007-2.jpg

În caz că mergeți în Lisabona, vreți să rezervați acest apartament, n-ați mai rezervat prin AirBnb, iar informațiile oferite de mine vi s-au părut utile, folosiți link-ul de mai jos www.airbnb.com/r/albuc5. Veți primi o reducere de 40 dolari la prima rezervare prin Airbnb, cu o valoare de minim 75 dolari.

Despre Portugalia am mai scris aici:

Cum m-am pregătit pentru vacanța din Portugalia – plan de vacanță pe 7 zile

Cum m-am îndrăgostit de Lisabona

Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril

În curând mai multe detalii despre cazările din Porto și Algarve 🙂

Haihuieli faine,

Cristina

 

Numele meu este Cristina şi sunt dependentă de călătorii. Sunt veselă, vorbesc mult-mult şi îmi plac oamenii buni. Ăia cu adevărat buni.

%d