Europa,  Portugalia,  Review rent a car,  Tips&tricks

Rent a car. Cum și de unde închiriezi o mașină fără card de credit în Lisabona, Portugalia

Dacă urmează să plecați în Portugalia, ați vrea să închiriați o mașină, dar nu aveți card de credit, ați nimerit în locul potrivit! 🙂

Înainte să plec în Portugalia (vezi aici cum m-am pregătit pentru o săptămână în Portugalia – plan pe zile), m-am găsit în dificultatea de a găsi o firmă de rent a car unde să nu fie nevoie de card de credit. Dacă în Italia, găsisem cu chiu cu vai o mașină fără card de credit la Europcar, în Portugalia nici măcar Europcar nu închiria mașini fără card de credit. E lucru bine știut: toate firmele mari de rent a car (Europcar, Avis, Hertz etc) cer card de credit pe numele șoferului pentru închirierea unei mașini. Cu vreo 3 săptămâni înainte să plec, după îndelungi căutări pe grupuri și pe internet și fără  nicio speranță, am apelat la călătorii noștri plecați haihui, iar salvarea a venit de la Andreea Sebeni care mi-a recomandat firma Olivauto din Lisabona.

Am promis că revin cu review pe blog, astfel încât să ajutăm mai mulți călători interesați de închirierea unei mașini în Portugalia fără card de credit, so here I am!

Cum funcționează?

 1. Rezervările se fac pe website-ul companiei, aici: http://olivauto.pt/new/. Veți primi o confirmare pe e-mail, iar ulterior vă vor cere numărul zborului, în cazul în care vreți să luați mașina din aeroport.
 2. Mașina poate fi luată din aeroport sau de la sediul lor din Lisabona.
 3. Nu au sediu în aeroportul din Lisabona, vin ei și aduc mașina, la fel și dacă vreți să o lăsați în aeroport. Veți ține legătura pe e-mail și telefon.

Cum veți putea închiria mașina în Lisabona fără card de credit? 

 1. Plata pentru rezervare în funcție de numărul de zile se face cash.
 2. Va trebui să adăugați o asigurare full care costă 7 euro/zi.
 3. Veți lasa un depozit de 300 euro, cash.

Cum a fost experiența noastră cu cei de la Olivauto?

Well, de când am făcut rezervarea și până în ziua când a trebuit să ridicăm mașina am avut o comunicare foarte bună. S-a rupt lanțul de iubire în dimineața când am ajuns în aeroport (veneam din Porto în Lisabona și trebuia să luăm mașina pentru a merge în sudul Portugaliei) și nu primisem încă niciun semn din partea lor. M-au rugat să le dau numărul zborului și mi-au spus că mă vor suna peste 30 de minute după aterizare. Toate bune și frumoase, am ajuns în aeroport la ora 8 dimineața, am luat cafea și pasteis, ne-am relaxat (după ce aproape era să pierdem zborul din Porto, dar asta e altă poveste), numai că se făcuse deja 08:45 și niciun semn. Mai întâi le-am scris un e-mail în care i-am anunțat că am ajuns și…am așteptat. S-a făcut 9 și ceva, niciun semn. Abia pe la 10 fără  ceva mi-au scris și mi-au spus că vor ajunge imediat. M-au sunat să mă întrebe unde îi așteptăm și mi-au spus că reprezentantul lor e pe drum și că ajunge în 5 minute. Au trecut 30 de minute și niciun semn. Am sunat din nou, le-am trimis e-mail, m-am cam enervat puțin la telefon. Ne cerem scuze, a ajuns reprezentantul nostru, vă caută. În sfârșit mă sună reprezentantul, își cere scuze, merge la o spălătorie lângă aeroport să semnăm contractul și să luăm mașina. Era deja 11 și jumătate, eram obosiți (a se citi distruși, după ce ne trezisem la 5 și jumătate și reușisem să prindem zborul de la 6 și jumătate) și nervoși (după experiența cu era să pierdem avionul, așteptasem 3 ore și ceva în aeroport să luăm mașina, deci imaginați-vă voi cam cât de nervoși eram). Am plătit cash, am lăsat depozitul de 300 de euro tot cash, am semnat contractul și când eram pe punctul de plecare, ce ne spune reprezentantul nostru?

-Știți de unde a pornit toată această neînțelegere?

-Ia uimește-mă, era în mintea mea. Dar întreb: de unde?

-Ne-ați dat un număr de zbor greșit.

Să mor. Am bâiguit un I am very sorry, omg, I am so so sorry și am plecat, șocată. N-am cuvinte să vă spun cât de prost m-am simțit. Evident că le-am trimis un e-mail în care le-am explicat eroare și mi-am cerut scuze cam de 999999999999999 de ori, dar răul fusese făcut. Fusese de fapt greșeala mea, din neatenție le-am trimis numărul zborului de la dus (Lisabona – Porto), în loc să le dau numărul zborului de întoarcere (Porto – Lisabona). Aparent, numărul respectiv era zborul de întoarce la o oră diferită – adică pe la 2 după-amiaza, de asta nici mașina nu fusese spălată, nici ei pregătiți.

Acestea fiind spuse, RECOMAND cu toată încrederea Olivauto. Felul elegant în care au gestionat situația, la pachet cu tot cu nervii mei, înseamnă pur și simplu un nivel înalt de profesionalism.

Preț închiriere mașină fără card de credit în Lisabona: 

Am plătit 132 euro/4 zile + 28 euro asigurare full/4 zile, astfel încât să putem închiria fără card de credit. Total 160 euro/4 zile, cash, full la full.

Depozit: 300 euro cash, recuperați în momentul în care am lăsat mașina, fără niciun fel de discuții sau verificări.

Ce a cuprins asigurarea full? Tot exteriorul, furt, accident. Practic, nu ne-am mai făcut griji pentru vreo zgârietură sau alte probleme care ar fi putut apărea. Doar interiorul nu era asigurat, dar come on, ce-i puteam face?

Ne-au dat un volkswagen up din 2016 (cred), în orice caz o mașină not fancy, dar care a mers super bine pe drumurile bine asfaltate ale Portugaliei, a fost comodă și a avut un consum decent. Am primit-o full și am predat-o full pentru a evita să ne complicăm cu prețurile lor și recalculări.

Preț carburant în Portugalia: între 1,4 și 1,6 euro/litru.  Aparent, e cel mai ridicat preț din 2014 în Portugalia, al 8 lea cel mai scump din Europa și al 10 lea cel mai scump din lume, deci nu e chiar ieftin. Ne-a cam ars la buzunar, ce-i drept, dar recunosc că am și mers mult și cu viteză, fără să ținem cont de consum: 1200 km în 4 zile.

S-ar putea să te intereseze și: 

Top 3 plaje de neratat pe Coasta Algarve, Portugalia

Pastel de nata, minunatul desert portughez

Recomandare cazare Lisabona, Portugalia

Cum m-am pregătit pentru vacanța din Portugalia – plan de vacanță pe 7 zile

Cum m-am îndrăgostit de Lisabona

Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril

Drop off: Am înapoiat mașina la sediul lor din Lisabona, pe strada S João de Deus, numărul 41 B-C, până la ora 19, când li se termina programul. Procedura a fost foarte simplă, ne-au dat banii înapoi, le-am lăsat cheile și ne-am spus frumos la revedere.

Nu știu dacă există vreo variantă de a lăsa cheile și în afara programului, vă sfătuiesc să îi întrebați pe e-mail după ce faceți rezervarea. Pentru noi a fost super ok pentru că aveam zborul spre casă la 12 noaptea și ne-a avantajat pentru că am vrut să mai dăm o tură de Lisabona și nici gând să ne chinuim cu mașina, locurile de parcare etc, când orașul ăsta e atât de frumos pentru a fi explorat la pas. În plus, să ajungi la aeroport cu metroul e super easy și confortabil.

All in all, a fost o experiență super ok. Olivauto este o companie mică de rent a car, au sediu doar în Lisabona, iar mașinile pot fi închiriate doar de la aeroport sau de la sediul lor din Lisabona.

 • Sunt profi, receptivi, comunică ușor pe e-mail/telefon.
 • Mașina a fost nouă, curată, a funcționat fără probleme.
 • Prețul a fost acceptabil – 33 euro/zi, la care s-a adăugat asigurarea full pentru a putea plăti cash – 7 euro/zi.
 • Posibilitatea de a plăti cash, fără card de credit.
 • Depozitul cerut mi s-a părut decent – 300 euro cash.
 • Procesul de drop off a fost foarte rapid, a durat maxim 5 minute.
 • Cu siguranță procesul de preluare a mașinii ar fi fost la fel de simplu dacă nu le-aș fi dat eu un zbor greșit.
 • Se poate plăti și cu cardul, dar veți avea nevoie de card de credit (nu de debit) pe numele șoferului.

Pe scurt, recomand Olivauto dacă mergeți în Lisabona. Cum în România cardul de credit nu e atât de popular, faptul că se poate plăti cash, fără să vă mai complicați cu un card de credit/alte carduri e un mare plus.

Dacă mai știți și alte firme de rent a car fără card de credit în Portugalia, lăsați-mi un mesaj și fac un update.

Bineînțeles că răspund cu drag în caz că aveți alte întrebări sau curiozități 🙂

Drumuri bune și să vă bucurați de Portugalia, țara asta magică!

Cristina

Numele meu este Cristina şi sunt dependentă de călătorii. Sunt veselă, vorbesc mult-mult şi îmi plac oamenii buni. Ăia cu adevărat buni.

5 Comments

 • Liviu Catrina

  Bună, Cristina!
  Sunt interesat să închiriez o mașină pentru câteva zile de la Olivauto. Cu cât timp înainte îmi recomanzi să fac rezervarea pe site-ul companiei?

  • Cristina

   Salut, Liviu! Nu cred că are vreo importanta. Dacă te-ai hotărât deja asupra datelor, te sfătuiesc să faci si rezervarea ca să scapi de stres 🙂
   Anyway, îți vor răspunde prompt pe e-mail și odată rezervarea făcută va rămâne bătută în cuie. Have fun și enjoy Portugal ❤

 • ELENA RODICA

  Buna Cristina!

  Te rog mult sa mi spui cu ce mijloc de transport ai ajuns la aeroport in Porto dimineata devreme cand ai zburat spre Lisabona.Multumesc,Elena.

  • Cristina

   Salut! Am luat un Uber 🙂
   Am fost gata să pierdem avionul pentru că nu am auzit alarma și ne-am trezit super târziu, uberul pe care îl comandasem cu o seară înainte a venit, ne-a sunat, dar văzând că nu răspunde nimeni a plecat. Apoi când ne-am dat seama cât de târziu e, am chemat un alt uber și am avut super noroc ca am dat peste un tip foarte fain care ne-a dus la aeroport ca vântul 😂🤦‍♀️

Ce părere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: