Inspirație

Topul meu: 10 experiențe de trăit cel puțin o dată în viață

Mai țineți minte când vă spuneam că omul are această capacitate extraordinară de a se adapta la orice? Și mai ales cu binele? 🙂

Ei bine, acum aproape 3 ani când am început să călătoresc constant, îmi doream să merg oriunde. Efectiv, nu conta dacă mergeam până la Piatra Neamț sau până la Viena, important era să plec undeva, să vizitez ceva. Oriunde. Orice. Oricât de mic și neînsemnat.

Pe măsura ce a trecut timpul și am început să vizitez tot mai mult, am început să îmi aleg destinațiile de haihuială cu gândul mai degrabă la experiențe decât la locuri. Astăzi, nu mai simt nevoia să văd locuri la grămadă, ci îmi doresc să trăiesc experiențe autentice, locale.

Am pus pe hârtie câteva dintre experiențele la care visez și în funcție de care îmi voi organiza vacanțele în următorii ani 🙂 Enjoy!

  1. Jogging în Central Park, New York

shutterstock_711159319.jpg

De când mă știu, mă uit la filme americane și visez să mă trezesc într-o dimineață, să îmi iau pantofii sport și să plec în pas alergător spre Central Park. Mi se pare fascinant mai ales primăvara și toamna (anotimpurile mele preferate), dar nu m-aș supăra dacă aș avea ocazia să-i cutreier potecile 365 de zile pe an.

2. Clădiri colorate și-o tură cu mașina pe străzile Havanei, Cuba

shutterstock_430027549.jpg

Cuba e destinația mea de vis de vreo câțiva ani încoace, de când tot vreau s-o prind înainte de americani, dar din păcate, încă n-am reușit să o pun pe lista de haihuială. Trag nădejde că în primăvara anului viitor vă voi saluta de pe străzile Havanei, în timp ce voi savura un delicios fresh de mango. Țineți-mi pumnii strânși să găsesc un bilet decent de avion :D.

3. Să dorm sub luminile aurorei boreale

shutterstock_63548947.jpg

Cortul nu e chiar my thing în general, dar pentru aurora boreală aș fi gata să îmi pun câteva straturi de haine în plus și să sufăr o noapte. Nici nu mai contează în ce țară, dar dacă domnul destin trebuie să aleagă pentru mine, vreau doar să țină cont de faptul că Islanda și Norvegia îmi plac cel mai mult.

4. Să zbor cu balonul în Cappadocia, Turcia

shutterstock_1006663198.jpg

Hmmm, magice mi se par baloanele astea colorate. Atât de frumoase încât mi-am pus unul chiar în logo-ul Plecată Hai-Hui. Mă și văd într-unul, moartă de somn, dar cu ochii gură-cască, în lumina de portocală a răsăritului turcesc…sunteți acolo, cu mine?

5. Wild Safari în Tanzania

shutterstock_379974949.jpg

Anul trecut, când am fost în Zanzibar, am tot căutat variante să dau o fugă până în Tanzania, însă faptul că mi-am cumpărat biletele de avion în grabă, fără să fac prea multe calcule, nu prea m-a ajutat. De atunci, mă tot gândesc la cum mă voi urca în mașina descoperită pentru a parcurge cele două parcuri naționale: Serengeti și Ngorongoro, pline cu animale sălbatice. Cum le voi vedea în mediul lor natural și cum le voi auzi noaptea, din lodge-ul pe care voi avea bani să îl rezerv :)). End of story.

6. Să descopăr deșertul roșiatic al Namibiei

shutterstock_201561224.jpg

Am văzut acum câteva luni un video despre Namibia și am rămas…STUNNED. Nici nu mă gândisem vreodată la bucata asta de pământ african, cu atât mai puțin să-mi doresc să-l simt sub picioare. Nu e o destinație super turistică, prin urmare nici ușor accesibilă, dar am văzut multe zboruri decente din Germania și mor de curiozitate: deșert roșu, tradiții tribale, Tropicul Capricornului, păduri de aloe, orașe cu arhitectură colonială, flamingo, foci, parcuri naționale și multe dune de nisip roșu. Ah, Namibia!

7. Să văd Medellin-ul lui Escobar, Columbia

shutterstock_349763375

Ne-am făcut un obicei din a vedea locurile din filme (cele inspirate din fapte reale) căci e un sentiment tare fain să fii acolo, în mijlocul locurilor care au fost martore tăcute ale unor momente care au marcat o lume întreagă. Și eu și Gabi suntem fani declarați ale serialelor Netflix Narcos și El Chapo, cei doi baroni ai drogurilor care au scos râuri de bani din traficul de droguri și-au distrus familii întregi în lupta pentru putere. Nu pentru că le admirăm viețile, ci pentru că e fascinantă încrengătura asta dintre politică și traficanții de droguri, adorația oamenilor simpli pentru traficanți și felul în care cea mai bănoasă industrie din lume le modelează viețile și le distruge speranțele. Și dacă tot voi fi acolo, în Medellin, bineînțeles că nu voi spune nu Cartagenei, Bogotei, Cali (sigur, cartelul Cali) sau Guatape.

8. Jungla amazoniană, Brazilia

shutterstock_476663035.jpg

N-am niciun dubiu că voi tresări la fiecare foșnet și-mi va fi frică și de umbra mea, dar sunt experiențe care trebuie trăite măcar o dată în viață: vegetație luxuriantă, peste 40 000 de specii de plante, copaci înalți de peste 50 m, peste 2.5 milioane de specii de insecte, păsări, maimuțe, jaguari negri și alte 700 de specii de mamifere – un întreg ecosistem cu mii de specii de plante și animale încă nedescoperite.

9. Tango în Buenos Aires, Argentina

shutterstock_685156420.jpg

Nu doar că tango-ul e un dans super senzual, un spectacol în sine, dar vă imaginați cum e să înveți să dansezi tango chiar la el acasă, în Argentina? Mai dansezi puțin, mai mănânci niște empanadas, ce viață frumoasă au argentinienii!

10. Guacamole în Mexic

shutterstock_760073680.jpg

Am descoperit fructul de avocado acum vreo 3-4 ani și de atunci am devenit fanul său numărul 1: e cremos, sățios, sănătos și împrumută gustul celorlalte ingrediente, fiind ușor de combinat. Cel mai mult îmi doresc să vizitez o plantație de avocado și să gust un guacamole adevărat, făcut cu salsa mexican. Ați ghicit! Chiar în Mexic, țara despre care se spune că a cultivat fructul de avocado pentru prima dată și care exportă astăzi cea mai mare cantitate de avocado! Yum!

Topul vostru cum arată?

Cristina

*sursă foto: shutterstock

 

 

Numele meu este Cristina şi sunt dependentă de călătorii. Sunt veselă, vorbesc mult-mult şi îmi plac oamenii buni. Ăia cu adevărat buni.

One Comment

Ce părere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: