
Cum plec în vacanță doar cu bagajul de mână? 10 produse nelipsite din garderobă, dar și din bagajul pentru haihuială.
Update: Și pentru că am câștigat această probă la SuperBlog 2018, mi-am cumpărat acești super pantofi sport de la Adidas: premiu Answear.ro.
Povestea, mai jos:
În septembrie 2015 mă plimbam de la un birou la altul în aeroportul Leonardo da Vinci din Roma în încercarea de a afla de ce eu am ajuns, dar bagajul meu de la cală s-a făcut pur și simplu nevăzut și îmi promiteam în gând că orice ar fi voi pleca în vacanțe doar cu bagaj de mână și voi spune adio – pe veșnicie – celui de cală.
– Hai bine, doar dacă o să fie nevoie. Dacă o să fie super nevoie! Adică dacă n-o să am nicio altă soluție. Dacă o să se prăbușească lumea și eu o să am neapărată nevoie de toate hainele din casă. Pinkie promise.
De atunci, mi-am mai lăsat bagajul la cală o singură dată, în septembrie 2017. Dar nu pentru că aveam 20 de kg de haine în el, ci pentru că zburam din Milano spre Zanzibar și aveam o escală de o zi în Muscat, Oman. Când făcusem lista aia în gând, cu doi ani în urmă, uitasem să adaug și….lenea. Și cumva, din această lene teribilă, de a nu îl căra prin orașul pe care l-am descoperit la 36 de grade care păreau 50, am ales să îl las la cală, fie ce o fi. Din septembrie 2015 și până în această frumoasă și însorită zi de duminică am mai fost în minim 20 de excursii, de la câteva zile la două săptămâni de haihuială, așa că aș spune că am devenit specialist în crearea și împachetarea bagajului de mână pentru #plecărilehaihui.
Care e părerea specialistului?
Ei bine, las mai jos o listă cu 10 produse comode și ușor de asortat care nu doar că nu lipsesc din garderoba mea, dar mai ales nu lipsesc din bagajul de mână și cu care pot oricând să încropesc un outfit în care să mă simt bine, nu doar să dea bine pe contul de instagram. Pentru că, în opinia mea, e mai degrabă (sau ar trebui să fie, dar hei, suntem prea busy pentru lucrurile mărunte): te simți bine, arăți bine!
10. Geci și paltoane
Ați ghicit, acestea nu se află în bagajul de mână și sunt principalul motiv pentru care reușesc să plec în vacanțe doar cu bagajul de mână (wink, wink). În funcție de vreme, atunci când mă gândesc ce haine să îmi iau în vacanță, neapărat includ și un palton sau o geacă. Fie că e vorba despre un palton subțire – de toamnă și neapărat în culori vii – sau că este vorba despre un palton gros, o geacă colorată sau o geacă de piele, nu plec niciodată fără acest articol vestimentar. Indiferent cât de cald este în timpul zilei, seara se lasă răcoare și de fiecare dată mă felicit în gând pentru alegerea făcută. Nu pot să spun același lucru despre Gabi care de fiecare dată își ia prea puține haine, dar căruia aș putea oricând să îi recomand gecile și paltoanele de pe Answear.ro.
Bonus: Chiar dacă e cald afară/ în aeroport, cea mai groasă geacă/cel mai gros palton stays with you. Și pentru că în avion îți va fi aproape întotdeauna rece, dar mai ales pentru că te va ajuta să salvezi spațiu în bagajul de mână.
9. Jeans – blue jeans, ripped jeans, white jeans, boyfriend jeans, super jeans – spune-le cum vrei, dar asigură-te că nu îți lipsesc din bagaj.
Nu știu voi, dar mie îmi place la nebunie să îmi cumpăr blugi. Mi se pare cea mai cool invenție de la Adam și Eva încoace, sunt extrem de comozi și ușor de asortat. Indiferent că arunc un tricou alb și-o pereche de New Balance (fie vorba între noi, mă tentează cel puțin două modele de New Balance de pe Answear.ro, oiii, oiiii) sau îi combin cu botine, foarte rar cu pantofi cu toc sau mai ales cu tradiționalii converși, blugii sunt de departe preferații mei. Când plec haihui iau cu mine cel puțin 4 perechi de jeanși (o pereche negri, o pereche albi, o pereche rupți și o pereche albaștri) pentru toate tipurile de zile și stări: mai cu chef, mai fără chef, mai obosite, mai relaxate.
Bonus: Hainele rulate vor ocupa mai puțin spațiu în bagaj.
8. Jachetă, sacou și/sau pulover pentru zile și nopți răcoroase
Știți momentul ăla când nu e nici cald, nici frig, dar parcă era bine dacă aveai jacheta aia peste tricou? Eu am testat pe pielea mea de câteva ori, n-a fost bine și am decis că fie ce-o fi, dar în funcție de numărul de zile de vacanță arunc în bagaj și o jachetă și/sau un pulover gros. Mă împac bine cu puloverele pentru că-s tare simplu de gestionat, mai ales în zilele capricioase: ca să fiu sigură că n-o să fie nevoie să mă întorc la hotel pentru a mă schimba, iau un pulover gros, descheiat, peste tricou și fuga prin oraș, la haihuială. Dacă stau mai multe zile, îmi fac ținutele pe zile și pentru diversitate pun în plus și o jachetă sau un sacou. În general, stilul meu este unul sport (cu atât mai mult în vacanțe când merg mult, dorm puțin și mă întorc obosită și cu picioarele umflate), dar au fost și momente când am mers la sky lounge-ul ăla de la etajul 30 și am avut nevoie de sacou sau când jacheta aia verde mi s-a părut chiar chic peste bluza cărămizie.
Bonus: Ori de câte ori gândești ținuta pentru aeroport, ia în calcul un pulover peste tricou/bluză/rochie. Îți va fi de folos în avion, vei salva spațiu în bagajul de mână, iar în serile răcoroase/zilele capricioase din vacanță te vei bucura că l-ai luat cu tine!
7. Încălțăminte comodă. Super comodă.
Acum e momentul pentru perechea aia nouă de New Balance, converșii ăia cu steluțe roșii, botinele cu ținte, sandalele fără toc sau ghetele comode, numai bune de explorat străduțe necunoscute. Mie îmi place tare mult să mă simt bine în vacanțe, iar în schema asta încălțămintea e pur și simplu crucială. Mi s-a întâmplat de câteva ori fie să mă încalț pentru prima dată cu o pereche de pantofi, fie să îmi iau doar o pereche de încălțăminte în bagaj și să mi se umfle picioarele și credeți-mă, nu e deloc o experiență plăcută. Pentru o săptămână de vacanță, aș spune că trei perechi de încălțăminte ar fi suficiente: încălțăminte sport, o pereche de ghete/botine/sandale fără toc (în funcție de anotimp) și o pereche de încălțăminte cu toc (just in case). Pentru bărbați, am găsit o colecție super interesantă aici.
Bonus: Folosiți inteligent spațiul din interiorul ghetelor/botinelor: îl puteți umple cu șosete, lenjerie, produse cosmetice. Toate ambalate în pungi, bineînțeles.
6. Eșarfă/eșarfe
Nici nu știți când veți avea nevoie de una. E prea soare? Merge pusă pe cap. E prea frig? Merge pusă la gât. Bate vântul? E perfectă pentru urechi. Aveți nevoie de un accesoriu colorat? Eșarfa e extrem de versatilă și vine în mii de culori, modele și texturi. Mie îmi place să port eșarfele pe umeri, mi se par și cool și practice. Și nici nu ocupă mult spațiu în bagajul de mână 🙂
Bonus: și eșarfele pot fi puse în pungulițe și băgate în interirorul încălțămintei/ genților sau în spațiile dintre haine.
5. Ochelari de soare și ceas
Întrucât nu port bijuterii, singurele mele accesorii sunt ochelarii de soare – clasicii wayfarer de la Ray Ban – și ceasul. Rareori mi se întâmplă să plec fără ceas, sunt mai mereu atentă să nu îl uit pe noptieră. Când se întâmplă să îl uit, mă simt de parcă mi s-a furat ceva. Am mâna stângă prea ușoară, ambele par prea goale, lipsite de ce-i al lor. Port același ceas de vreo doi ani, așa mi se întâmplă ori de câte ori mă îndrăgostesc de vreun ceas. Norocul meu că nu mă îndrăgostesc repede.
N-aveți nevoie de bonus tip. 😀
4. Tricoul alb, tricoul negru
În bagajul meu de haihuială apar mereu multe tricouri, în special negre. Ambele însă pot fi combinate ușor și rapid. Fie cu blugi, fie cu fuste colorate, fie cu pantaloni scurți. Când n-am chef să îmi bat prea tare capul, tricoul alb sau negru stă fix acolo, gata să mă salveze. De obicei, având în vedere că port mai rar rochii, iau câte un tricou/bluză pentru fiecare zi petrecută în vacanță pe care le combin cu fuste sau pantaloni, depinde de vreme.
Bonus: Când plecați în vacanță, gândiți câte o ținută pentru fiecare zi pentru a evita tendința de a lua prea multe haine în bagaj, în ideea că poate o să fie nevoie de ele.
P.S. Și tricourile pot fi rulate pentru a economisi spațiu în bagaj.
3. Pantalonii/fusta din piele
Eu le combin în general cu un tricou banal și-o pereche de botine/converși. În funcție de vreme adaug un sacou colorat, o jachetă chic! sau o eșarfă pe umeri și din două mișcări fac o ținută de zile mari. Și comode și cool – adică numai bune de vacanță. Ocupă foarte puțin spațiu în bagaj, mai ales atunci când sunt rulate. În plus, fiind din piele, pot fi îmbrăcată de mai multe ori fără grija că se vor murdări.
Bonus: Dacă se întâmplă să le murdăriți de fond de ten, apa micelară rezolvă orice problemă.
2. Gențile mici
Mie îmi plac mult gențile micuțe și colorate și în măsura în care rămâne puțintel spațiu disponibil, pun în bagaj minim două genți pe care să le pot asorta cu hainele deja alese. Le prefer pe cele mici întrucât atunci când plec în vacanță am la mine doar banii și actele, iar acestea nu se țin niciodată în geantă/poșetă/rucsac, știți prea bine, nu-i așa? De altfel, nu pun nimic de valoare în ele, ci pe lângă rolul de accesoriu, le folosesc pentru pliante, bilete, riți piți pentru prins părul și bineînțeles nelipsitele rujuri. În toate nuanțele de roșu.
Bonus: și gențile pot fi umplute cu șosete, lenjerie, cosmetice și alte lucrușoare de care aveți nevoie pentru o vacanță reușită.
1. Rochia neagră
Pentru mine nu e chiar rochia neagră elegantă clasică întrucât stilul elegant nu e chiar pe gustul meu atunci când #plechaihui, dar combin oricând o rochie neagră simplă cu o pereche de botine și o geacă de piele sau o pereche de teniși. Dacă reușesc să arunc în bagaj și un colier statement, va fi în mod cert o zi perfectă.
La petreceri da, the little black dress rămâne my fav.
Pentru the little black dress chair n-are nimeni nevoie de tips&tricks, nu-i așa?
Facem un scurt rezumat al celor mai importante reguli pentru a putea pleca doar cu bagaj de mână în vacanțe?
- Câte o ținută pentru fiecare zi de vacanță pentru a evita tentația de a lua prea multe haine în bagaj, doar-doar o fi nevoie.
- Rulate, hainele ocupă mai puțin spațiu în bagaj.
- Încălțămintea, gențile și spațiile dintre haine pot fi umplute cu lenjerie intimă, șosete, cosmetice și alte lucruri mici de care aveți nevoie pentru o vacanță reușită.
- Articolele vestimentare din piele pot fi șterse de fond de ten cu apă micelară.
- Puloverele ocupă mult spațiu în bagaj, recomandarea mea e să le luați peste un tricou. Vă vor fi de folos și în avion, unde e de obicei destul de rece.
Bonus-bonus: oriunde plecați și indiferent de numărul de bagaje, nu uitați zâmbetul acasă. E cel mai valoros accesoriu pe care îl veți purta vreodată 🙂
Să fie vacanță plăcută?
Cristina
*articol scris pentru prima probă a competiției SuperBlog 2018, dar adaptat pentru specificul blogului meu.
** fotografii din arhiva personală, toate drepturile rezervate.


6 Comments
Pingback:
Madi
Mi-a placut mult abordarea ta. Ai reusit sa pui cele 10 tinute intr-un context util, de interes pentru multa lume. Felicitari 🙂
Cristina
Venind din partea unei câștigătoare, nu pot decât să-mi opresc tremurul mâinilor și să testez un mulțumesc decent! 😂
Mulțumesc mult!
Cristina
Madi
Eh, titlul de câștigător e unul efemer și se transmite mai departe 🙂 În fiecare zi e loc de un nou câștigător. Succes și în continuare, îmi place cum scrii.
Stoian Ciprian
Felicitari pentru locul ocupat la proba Answear. Foarte fain articolul tau! 🙂
Cristina
Salut, Ciprian!
Multumesc! 🙂