Să fie magie în bucătărie! Și s-a făcut cu SomProduct!

Mi s-a părut tot timpul că bucătăria e cu adevărat inima oricărei case.

Nu știu dacă ține doar de cultura noastră, dar am crescut cu discuțiile la masa din bucătărie și acum, om mare fiind, parcă tot bucătăria mi-e cel mai la îndemână loc pentru calculat bani, făcut planuri, stat la televizor cu o bere în mână și savurat delicatețuri. Făcute de alții.

Parcă și atunci când ajung în alte case, cumva, oricât de primitoare ar fi sufrageria, tot spre bucătărie mă trage sufletul. Până la urmă, nu e nimic de neînțeles, e locul ăla colorat, gălăgios, cald și primitor, în care se frămână bunătățuri și într-un final se întâmplă MAGIA lui mai vreau o porție! Natural, complet pe neașteptate, dar atât de copleșitor, atât de rewarding pentru omul care și-a petrecut timpul printre cărți de rețete, oale și tigăi și a creat, cu mâinile sale, grămăjoare de fericire în fiecare farfurie.

Apropo de asta, îmi povestea o prietenă despre cum îi dispare orice urmă de oboseală și durere de picioare atunci când după o masă pregătită îndelung mesenii îi cer rețetele,  mai vor încă o porție sau îi compară micile macarons cu cele de la Chez Maxim, din Paris. Miiiinunat, mi-a spus ea, cu accent pe i și bucurie în priviri. O altă prietenă mi-a spus că bucătăria ideală e acolo unde în 40 de minute reușești să creezi o minune, iar cei dragi o mănâncă cu plăcere. Alina, numită și fata cu torturile extraordinare, a pus totul pe seama ingredientului surpriză, dragostea. Olga, care are o fetiță foarte ghidușă, crede că bucătăria e o sumă de locuri: locul unde există mereu ceva bunișor de mâncare, locul în care gătește soțul, locul în care minunea mică îi spune: e delicios, mami! ești cel mai bun bucătar! Locul în care – pur și simplu – nimic nu mai contează pentru că ai toată familia la cină. 

Le bănuiesc pe toate de talent cu carul, altfel nu-mi explic ușurința cu care vorbesc despre minuni și magii în bucătărie când mie și-o simplă porție de cartofi prăjiți mi se pare o probă de foc dintr-un maraton imposibil de dus până la capăt pentru muritorii de rând. Sau poate o bucătărie ideală transformă orice bucătar într-unul ideal? Să știți că am luat în calcul ipoteza asta (mai mult ca să îmi pansez orgoliul rănit de lipsa talentului de-a face minuni în bucătărie) ori de câte ori ieșeam să mâncăm în oraș (de prea multe ori, asta e clar):

-Cred că atunci când vom avea bucătăria noastră – mare, spațioasă, confortabilă, caldă și luminoasă – vom găti mai mult și mai des, nu crezi?

-Ba da, nici n-ai cum să gătești în bucătăria asta înghesuită, mai tare te enervezi, îmi zicea Gabi cât să oprească sângerarea orgoliului pe moment.

Astăzi, sunt în punctul în care, după ani de stat într-un apartament înghesuit, cu o bucătărie cât un hol, (în sfârșit! ) mai am puțin-puțin și urmează să mă mut în casa aceea pe pământ, la care visez cu ochii deschiși de când mă știu. Lucrările sunt gata, dar evident, partea dificilă abia acum va începe!

Mi-am imaginat-o tot timpul extrem de luminoasă, legată de sufragerie, dar cu o zonă de dinning separată – neapărat cu o masă de bucătărie lungă, din lemn de culoarea mierii, scaune colorate, buchete mari de flori, lumânări și farfurii colorate. Îmi plac farfuriile colorate, dar nu îmi plac deloc fețele de masă colorate. De fapt, fețele de masă în general! Fiecare cu plăcerile lui, ați spune, nu? 🙂

velle_3.jpg

Cam ca în filme. Sau cam ca la SomProduct, magazinul peste care am dat recent, din greșeală, tot căutând idei pentru amenajarea bucătăriei. Una peste alta, am fost uimită să văd că au o gamă foarte variată de produse pentru bucătărie, living, dormitor, birou sau chiar grădină. Recunosc, am zăbovit un pic mai mult pe website la produsele pentru bucătărie căci momentan decorarea ei mi se pare partea cea mai dificilă. În bucătărie se creează magia, n-am uitat. Și cu gândul ăsta, orice alegere devine practic o decizie imposibilă.

Talentul e necesar, dar nu și suficient. Ca să creezi magie ai nevoie de vase și ustensile de  bucătărie de calitate, mi-au spus prietenele mele în cor.

Așa, deci. Dacă trebuie, cu plăcere!

Mi-am suflecat mânecile și m-am apucat de săpat pe site-ul celor de la SomProduct. Și cum sunt ambițioasă de fel, n-am închis laptopul până n-am găsit toate cele necesare: vase pentru gătit – oale și tigăi, tacâmuri, farfurii albe, boluri, cuțite, prosoape de bucătărie. M-am uitat chiar și la mese și scaune de bucătărie, dar din păcate nu le-am găsit pe cele albastre, din poza de mai sus. Mai insist, îmi plac și s-ar potrivi perfect cu mobila de culoarea mierii pe care am comandat-o deja.

wmf-palermo-komplet-sztuccow-na-6-osob-ilosc-elementow-30-591807.jpg

Oare pastele alea s-or face singure în oalele pe care tocmai le-am cumpărat de la SomProduct?

Mobila de bucătărie e deja comandată, are culoarea mierii și  dulapuri de toate felurile: cele suspendate sunt și închise, și deschise, și cu geam, iar cele de jos sunt și spațioase pentru oale, tigăi, boluri, castroane și castronașe, dar și înguste pentru sticle de ulei, condimente și alte cutii și cutiuțe cu de toate. Nu de alta, dar viața e mult mai ușoară când ai totul organizat pe căprării. Mai ales când ești atât de dezorganizat/ă ca mine. Storcătorul de vase va fi sus, deși am optat și pentru o chiuvetă cu două cuve. Ca să fie!

Mi-a plăcut tot timpul sertarul cu linguri, lingurițe, cuțite de toate felurile (nici măcar nu știu să fac fripturi, șnițele, ciorbe sau prăjituri, dar magia vine gătind, nu?), sucitor și o grămadă de alte ustensile de curățat tot felul de fructe și legume (de care probabil n-are nimeni nevoie, dar sunt cute și te fac să le cumperi), așa că bucătăria mea cea nouă va avea unul în dotare, negreșit! Și când mă gândesc că în bucătăria mea mică abia dacă găseam un cuțit, care oricum era bun la toate! Pe lângă sertărașul minune, ca să fie magia magie, m-am uitat deja după electronice și electrocasnice care să-mi facă viața mai ușoară: aer condiționat, televizor și radio, mașină de spălat vase, robot de bucătărie, storcător de fructe, blender, prăjitor de pâine și bineînțeles nelipsitul aparat de cafea.

După ce totul va fi gata, așezat la locul lui, cred că va fi tare luminoasă, caldă și primitoare, așa cum mi-am imaginat-o eu mereu. În visuri și în închipuiri stângace în loc de noapte bună. Da, da, și datorită mobilei de lemn, ustensilelor de calitate, electrocasnicelor noi și geamurilor mari cu vedere spre grădina cu leagăn și gazon verde-verde, de care, evident, nu voi avea eu grijă – mulțumesc pentru că mă scoateți din visare. 

Și poate, cine știe, într-un final va face și puțină magie. Poate în bucătăria asta ideală vor deveni și bucătarii ideali. Sau ei au fost mereu și-au avut doar nevoie de un mic ajutor?

Să fie magie! Și s-a făcut cu SomProduct!

Bucate magice,

Cristina

*Articol scris pentru competiția SuperBlog.

**Sursă fotografii: SomProduct.

 

 

 

 

 

 

 

Anunțuri publicitare

Ce părere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.