Și ce dacă n-am permis de conducere?

M-am trezit astăzi cu un gând teribil: sunt singurul om din lume incapabil să obțină permisul auto. Și m-a durut. Mi-a dat un pumn fix în burta orgoliului meu, cu sete și furie, de parcă a așteptat mult timp acest moment. Am așteptat și eu câteva minute, pitită sub cearșafuri, ca să treacă durerea, iar ogoliul meu rănit să revină la forma inițială.

Dar m-a mai lovit o dată. Parcă și mai furios.

– Ești chiar grosolan, îmi zic șoptit, dar nu fac niciun gest, știu că o merit.

– Lasă-l să sufere, îmi schimb apoi retorica în minte. Și continui ca o soacră rea, aproape fără remușcări: așa îi trebuie dacă e laș și sperios. Auzi tu, să îți fie frică de o mașină!

Pentru câteva secunde mă opresc din certuri imaginare și mă uit pe pereți, aiurea. Ar trebui să mai dau un var din când în când, îmi zic. Doamne, Cristina, lasa varul, concentrează-te pe lucrurile importante, îmi șoptește o voce exasperată în cap. De exemplu, cum facem cu permisul auto?

– Știu! Am nevoie de o super motivație care să mă motiveze (do you see what I did here?). Îmi cumpăr mașină, strig și sar din pat ca o pisică speriată, dar veselă. Îmi cumpăr mașină, repet ca să mă conving. Ce altă motivație mai bună? Spune tu, gând teribil?

Întru pe site-ul BMW (de ce vă uitați așa? mereu mi-am dorit un BMW), am mâinile tremurânde și ochii ca luminițele din pomul de Crăciun. Dau două click-uri și gata, l-am găsit! BMW seria 2 Cabriolet. Da, decapotabilă, o combinație irezistibilă de putere și atracție, scrie pe site. Aha, asta-i. N-o să mor eu de dragul ei în fața blocului și-o să mă apuc de școala de șoferi? Ba am să mor, cum să nu! Mă temperez puțin, mă cam sperie  lista lungă de aspecte tehnice. Curg în descriere mai ceva ca Dunărea. Mă sperii, mă trag înapoi, inspir, expir, închid clapeta laptopului, o deschid din nou, mă uit cu ochi holbați la noianul ăla de informații necunoscute, mai să-mi dau una peste frunte. Și lașă, și fără cunoștințe despre mașini, aha, nefericită combinație.

cq5dam.resized.img.585.low.time1511563082846.jpg

Și totuși…aud un cling – cling scurt – ăsta e sunetul din mintea mea atunci când îmi vin idei bune – și devin atentă instant. Pentru că se întâmplă rar, de aia! Mă rog, după posibilități. De ce insistați cu privirile alea dezaprobatoare?

Tastez grăbită pe Google, bunul prieten al tuturor celor aflați la ananghie: întreținere BMW, piese BMW originale, piese auto BMW. Măcar să știu încotro s-o apuc dacă o să fie cazul.

Citesc șoptit, dar cu glas apăsat: Exclusiv OEM este singurul magazin specializat în piese  originale BMW, cu livrare din stoc, atât online, cât și offline. Aha, asta îmi trebuie: mașină BMW (e visul meu…since forever, ce s-o mai lungim) și piese de BMW de la eXclusiv OEM Mai lipsește permisul auto, îmi zic. Lasă că vine și ăla, zice înțeleaptă vocea din minte.

exclusivOEM_patrat

Mă îmbărbătez și reiau căutările. Îi arunc ocheade ca o psihopată. Îmi iau mașină, îmi iau mașină, două click-uri mă mai depart de ea. Îhî, iau eu și permisul apoi, și alung gândul cu un gest scurt cu mâna.

Carevasăzică, mașina mea, asta de am găsit-o și-s gata să o cumpăr, acest BMW M240i Cabriolet cu motor M Performance TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie, suspensie M adaptivă, transmisie Steptronic cu 8 trepte, direcție sport variabilă și frâne M sport va fi răsfățată doar cu piese OEM BMW și accesorii originale BMW de la filtre de habitaclu și aer, ulei original BMW, bujii, plăcuțe de frână și ulei de transmisie până la discuri de frână, planetare, kit de ambreiaj și jante BMW 18 originale.

V-am impresionat? Nu vă amăgiți, nu înțeleg nimic din ce am scris mai sus, dar sună fancy. Dacă e fancy, e bine. Și atât timp cât mă voi baza pe două companii profesioniste, nici nu trebuie să știu prea multe. Un lucru însă știu sigur: nici gând de piese aftermarket. Despre piesele și accesoriile auto aftermarket știu sigur că nu pot fi comparate cu cele originale chiar dacă mulți conducători auto pretind că diferențele sunt minore. Nu sunt! Piesele aftermarket au o durată de viață mai scurtă întrucât materialele folosite sunt mai ieftine, uneori pot veni fără garanție sau există riscul de a avea nevoie de modificări pentru o potrivire perfectă. Când aduni toate aceste neajunsuri îți dai seama că nu câștigi nimic.

Gata, am decis! Voi merge pe mâna celor de la Exclusiv OEM pentru a-mi întreține noul BMW achiziționat. V-am spus că am dat comanda?

– Și permisul? îmi răsună în minte o întrebare veche.

– Hai, de ce vrei să îmi strici bucuria? îi spun cu zâmbetul pe buze.

Nu văd, n-aud nimic. Am început dimineața cu un gând teribi, o termin cu un gând excelent, ce situație! Orgoliul meu se reface încetișor, speranța e aproape vie, mașină am, furnizor de piese originale am găsit, permisul vine și el, n-are cum să fie viața atât de crudă cu mine!

E deja 12 și după tot zbuciumul interior, am în minte doar două concluzii simple: 1. mi-am cumpărat mașină, BMW decapotabil așa cum am visat mereu și 2. orice ar fi, pentru întreținerea noii mele mașini, voi cumpăra doar piese și accesorii originale BMW de la Exclusiv OEM. Nu-s eu pe principiul dai un ban, dar stai în față, ci mai degrabă merg pe ideea calitate și singuranță pe termen lung: m-am convins că la OEM voi găsi piese și accesorii calitative, cu o durată lungă de viață, care se potrivesc fără probleme conform codului, în funcție de seria caroseriei. Simplu, fără bătăi de cap.

Cine spunea că femeile nu se pricep la mașini? Acum mă lasați să mă preocup de varul ăla de pe tavan?

Cristina

 

*Acest articol a fost scris pentru cea de-a șaptea probă din competiția SuperBlog 2018, la provocarea sponsorului Exclusiv OEM.

**Copyright photo: Exclusiv OEM

 

 

 

 

Anunțuri publicitare

Ce părere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.