Jurnal de nuntă închipuită

M-am amuzat zilele trecute când un prieten de vârsta mea s-a marcat pe Facebook safe during 2018 marriage wage și mi-am dat seama că generația mea trăiește acea perioadă când aproape toți prietenii, cunoscuții, actualii colegi de la job și foștii colegi de generală, liceu și facultate pășesc într-o nouă etapă din viața lor – fac nunți și botezuri.

M-am gândit fără să vreau la faptul că eu n-am visat niciodată la ziua nunții mele. Nu m-am închipuit mireasă, nu m-am gândit niciodată la ziua nunții ca fiind cea mai frumoasă zi din viața mea.

De altfel, nu îmi plac cererile siropoase în căsătorie, nici romantismul cu petale de trandafiri, lumânări și îngenuncheat în fața tuturor. Sunt mai degrabă retrasă, iar, pentru mine, cererea perfectă în căsătorie e cea intimă, fără fast, la un moment dat – potrivit și pentru mine și pentru el.

Fiind în această perioadă de weddings boom a generației mele/generațiilor apropiate de a mea, mi s-a întâmplat uneori să văd oameni care se duc la nunți din obligație – pentru că părinții mirilor au fost la nunta părinților lor, pentru că e nunta șefului și nu pot refuza, pentru că vor avea și ei nevoie de invitați la rândul lor, pentru că le-a fost jenă să spună nu și alte câteva milioane de motive – și mi se pare că, din păcate, ideea de nuntă revine la ceea ce era mai demult: un eveniment de făcut bani.

Dacă ar fi să-mi imaginez cum ar arăta nunta mea, aș avea multe piese din puzzle lipsă. Aș ști însă câteva lucruri cu ochii închiși 🙂

Mi-ar plăcea ca la nunta mea să vină doar cei mai apropiați oameni ai mei – familie și-o mână de prieteni adevărați. Adică toți oamenii care mă iubesc sincer și care vor veni la nunta mea pentru a sărbători fericirea mea, nu pentru a judeca meniul pe care l-am ales, muzica pe care am avut-o sau tradițiile pe care nu le-am respectat.

Am în minte o invitație neconvențională, scrisă pe spatele unei fotografii cu noi doi zâmbind larg, cu gura până la urechi.

invitatie nunta Royal Boutique Hotel_SuperBlog 2018

Mi-ar plăcea să-i strâng în mașini și să-i invit să plecăm hai-hui la munte, într-o zi de primăvară târzie, la finalul unui mai călduros, nu pentru o nuntă, ci pentru un weekend în care să sărbătorim oficializarea unei iubiri sincere.

27657063_2019261071669607_1649982479456791807_n.jpg

Mi s-ar părea cool să le găsesc o cazare în Poiana Brașov, într-un hotel care să le ofere confort și distracție: camere spațioase și camere de familie pentru cei care au copii, spații de joacă pentru pici, terasă și grădină pentru relaxare și grătar, darts, biliard, saună sau alte activități sportive.

Am pleca spre Poiană într-o vineri după-amiază, cu soarele în ochi și muzica în urechi, iar după un drum lung și obositor ne-am caza la hotelul Royal Boutique pentru că e amplasat într-un cadru natural absolut spectaculos. Le-aș pregăti invitaților mei o seară chill, cu biliard, bere și glume la o țigară pe terasă, iar pe la miezul nopții ne-am retrage cu toții în camere pentru a ne odihni pentru that special day în paturi confortabile.

26655851.jpg

Sâmbătă, după un mic dejun bogat la restaurantul hotelului, am pleca într-o scurtă și ușoară drumeție montană pentru o doză bună de aer proaspăt, sport și timp de calitate petrecut împreună. Îmi imaginez respirațiile îngreunate la urcare și râsetele de victorie la coborâre, glumele și legăturile care se vor prinde de unii și de alții, din generații și medii diferite, dar toți, oameni pe care îi iubesc cu tot sufletul meu.

Sau poate îi vom face o vizită lui Dracula, în castelul lui de la Bran, dacă tot suntem la 30 de minute distanță de mers cu mașina.

Sau poate ne vom aventura la Parc Aventura Brașov pentru o rundă de cățărări pentru cei mai curajoși dintre noi?

Sau poate vom merge să călărim sau să închiriem biciclete? Nu știu, dar e bine să ai atâtea variante la îndemână, toate atât de aproape de cazare.

În schimb, știu că mi-ar plăcea să fie o activitate de grup, să ne petrecem ziua croind amintiri pentru o viață. O nuntă altfel, într-un cadru verde al muntelui pe care îl iubesc atât de mult.

Pe la ora 16 ne-am întoarce la hotel – unii invitați se vor relaxa la saună, alții vor prefera să doarmă sau să se relaxeze în grădină stând la povești până în miezul serii când le voi da întâlnire într-una dintre sălile evenimentului pentru o petrecere to remember.

Mă imaginez făcându-mi bucle și râzând cu prietenele mele în timp ce îmi voi pune converșii, rochia albă vaporoasă și coronița din flori, pregătindu-mă pentru a-mi întâmpina invitații la brațul celui care, deși soț, va rămâne mereu iubitul meu.

La nunta mea nu va exista dress code, fiecare va veni îmbrăcat așa cum se simte confortabil, suficient de confortabil încât să danseze toată noaptea. Nu vor exista plicuri pe masă, ci un colț separat, amenajat în sala de eveniment de partenerii noștri, angajații hotelului, unde fiecare invitat va lăsa un cadou gândit special pentru noi: un obiect pentru casă, ceva personalizat, o amintire din partea lor.

Mi se pare super interesant cum în alte țări mirii fac o listă cu darurile pe care și-ar dori să le primească, iar invitații cumpără cadourile pe care și le permit. Nunți unde nu există plic cu numele tău, dar prestabilit și teama că vei fi judecat pentru suma pe care ți-ai permis să o lași la nunta lor. Nunți unde nu contează banii, ci bucuria de a fi împreună într-o zi fericită. Până la urmă, e evenimentul mirilor, un eveniment pe care vor să-l celebreze alături de oameni dragi, de unde această obligație a darului în sume fixe ca să nu ne facem de rușine?

Și deși nu voi avea 120 de invitați cât poate cuprinde salonul de nunți din Brașov al Royal Boutique Hotel, sunt sigură că ne vom distra de minune cu muzică pentru toate gusturile, karaoke și dansuri până pe la 4 dimineața, suficient pentru distracție, dar și potrivit pentru odihnă. Mâncarea delicioasă și accesul la un bar cu tot felul de băuturi le vor da invitaților starea necesară pentru distracție.

img_3635-1.JPG.500x375_default

Vom completa seara cu photo booth, colț pentru poze făcute de fotograful nostru profesionist, candy bar, formație și MC care să facă o atmosferă incendiară. Ah, ce seară minunată ar fi!

Duminică, vom pregăti un grătar în grădina hotelului, un fel de ciorba de a doua zi.

Îi văd cu ochii minții puțin obosiți, dar relaxați și fericiți pentru noi. Vom ciocni o ultimă cupă de șampanie și-un suc de portocale cu șoferii înainte de a porni spre casele noastre, la familiile pe care ni le clădim zi de zi, încă din prima zi.

3 zile și 2 nopți, o nuntă ca-n povești, dar nu cu prințese, ci cu oameni simpli care se bucură împreună.

Așa ar arăta nunta mea dacă ar fi să mi-o imaginez: într-un cadru natural superb, în natură, alături de un grup de oameni foarte apropiați.

……………………………………………………………………………………………………………..

Cum eu nu intenționez să mă căsătoresc curând, las mai jos câteva informații în cazul în care vă cheamă muntele și sunteți în căutarea unui salon de nunți/săli de evenimente în Brașov:

  • Royal Boutique Hotel vă pune la dispoziție săli de evenimente cu o capacitate de 120 – 124 persoane, atât pentru conferințe, lansări, prezentări și evenimente corporate, cât și pentru nunți și petreceri.
  • Meniurile de nuntă sunt diverse și încep de la 200 lei/persoană.
  • Facilități pentru toate vârstele: terasă, grădină, cameră de joacă, spațiu exterior de joacă, biliard, darts, lounge, saună, sprijin închiriere schiuri/biciclete, organizare drumeții.

Casă de piatră și evenimente cu zâmbete!

Cristina

 

*Articol scris pentru proba 20 din competiția SuperBlog 2018, sponsorizată de Royal Boutique Hotel.

**Foto: Header image – unsplash.com, poze articol: Arhivă Royal Boutique Hotel.

 

 

Anunțuri publicitare

Dă-mi un feedback!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.