Te frigi cu ciorbă, sufli și în iaurt!

Acum câțiva ani, în nerăbdarea mea, mi-am cumpărat prima casă: un apartament cu două camere, la etajul 4 al unui bloc dintr-o zonă bună a Iașiului. După niște ani de facultate și master în cămin, mi-am dorit cu disperare un spațiu doar al meu: să închid ușa în urma mea și să nu mă mai deranjeze nimeni. Pur și simplu.

Numai că fiind prea tânără și prea entuziasmată, mi-a scăpat un lucru: nu mi-a trecut prin minte faptul că între etajul 4 și posibile probleme cu acoperișul este un mare semn de egalitate. Așa că după prima experiență cu infiltrații și tavan căzut în mijlocul sufrageriei din cauza unei hidroizolații vechi, am înțeles cât de important este un acoperiș de calitate.

Niște ani mai târziu, atunci când am ales să nu deleg construcția casei mele către un dezvoltator imobiliar, ci să mă ocup singură de ea, obsesia mea pentru acoperiș a căpătat proporții uriașe, dar știți cum e: te frigi cu ciorbă, sufli și în iaurt!

Cum m-am descurcat cu achiziția materialelor?

Ați spune că a construi o casă nu-i treabă de femeie, dar de când totul s-a mutat online, parcă și construcția unei case a devenit la îndemâna oricui. Eu am aplelat la consultații vindem-ieftin.ro în urma unor recenzii video pe care le-am văzut pe Facebook. Practic, clienții lor se filmează după ce primesc materialele pentru acoperiș și vorbesc despre experiența avută: de la customer service până la livrarea comenzii. Feedback-urile lor sunt autentice, ceea ce le dă credibilitate. Cât despre curajul celor de la vindem-ieftin.ro de a le posta online…ei bine, asta înseamnă că fac o muncă de calitate.

Avantaje? Am cumpărat totul dintr-un singur loc – țigla metalică, accesoriile și sistemul pluvial – iar marfa mi-a fost livrată direct de la producător, ceea ce a însemnat evident un preț mult mai bun. În plus, am primit transport gratuit și consiliere gratuită despre produse. Până la urmă, construcțiile nu-s chiar treabă chiar ușoară, iar să-ți pui casa la adăpost înseamnă un picuț mai mult decât să aibă casa acoperiș, să nu ne plouă în cap.

Așa că în cazul în care vă gândiți să intrați în hora construcției propriei case (the hard way), vă vin în ajutor cu experiența mea.

Am creat o listă cu cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont pentru a obține un acoperiș calitativ, poate vă vor fi de folos în hățișul construcțiilor:

  1. Tipul de țiglă, ce să fie?

Țiglă metalică versus țiglă ceramică

Despre țigla ceramică specialiștii spun că este termorezistentă, nu se decolorează și are o durată lungă de viață (între 80 și 100 de ani). În schimb, are greutate mare, montajul este dificil, iar costurile sunt mai ridicate în comparație cu țigla metalică.

Dacă sunteți în căutarea unui acoperiș versatil, eficient și cu o durată de viață medie-mare (între 40 și 70 de ani), alegeți țigla metalică. Are un preț accesibil, greutate redusă, o gamă largă de culori, se montează ușor, rezistența la condițiile climatice este ridicată, iar costurile cu întreținerea sunt reduse. Dezavantajele țiglei metalice sunt legate de termorezistența scăzută, decolorarea în timp și ventilarea slabă. Dacă alegeți țigla metalică, vă recomand țigla metalică Bilka cu o grosime minimă de 0.5 – 0.6 mm.

Indiferent ce veți alege, pe site-ul vindem-ieftin.ro veți găsi o gamă largă de acoperișuri din țiglă metalică și țiglă ceramică.

Eu am ales țigla metalică, însă pe vindem-ieftin.ro veți găsi și tablă cutată sau tablă fălțuită în cazul în care sunteți interesați.

     2. Accesorii. La ce ar trebui să fiți atenți?

Înainte să alegeți materialele, vă sfătuiesc să puneți pe listă: opritori de zăpadă, jgheaburi și burlane, colectoare de apă și neapărat folie anti-condens – se pune sub tablă, peste astereală și vă ferește de pătrunderea umezelii în interior.

accesorii_acoperis_bilka.jpg
Accesorii acoperiș Bilka

Eu am optat pentru jgheaburi si burlane rectangulare Novatik Quadra, o alternativă originală și modernă la sistemele pluviale clasice, semirotunde. Vin într-o gamă de 6 culori, ceea ce înseamnă că se potrivesc oricărei arhitecturi sau culori de fațadă.

Pentru etanșarea jgheaburilor și la îmbinarea acoperișului, vă recomand și vouă ceea ce mi-au recomandat consultanții vindem-ieftin.ro: banda de etanșare aluband. Dacă optați pentru sistemele complete de acoperiș de pe vinde-ieftin.ro nu trebuie să vă mai faceți griji, veți primi tot ce e nevoie pentru un acoperiș trainic.

3. Înclinația acoperișului 

Vă recomand să vă asigurați că înclinația acoperișului nu va fi mai mică de 30 de grade. În caz contrar, pot apărea infiltrații din cauza zăpezii care rămâne pe acoperiș. Și credeți-mă, inflitrațiile sunt un vis urât cu pereți uzi, var umflat și tavan căzut pe care nu vrea nimeni să-l viseze.

4. Montajul

Asigurați-vă că acoperișul va fi montat de un montator autorizat. Materialele pot fi foarte calitative, dar  dacă sunt montate de un montator amator…Mai bine, știți cum e paza bună trece primejdia rea!

5. Cicăleala

Odată ce ați cumpărat materialele, vă puneți pe treabă și fie ce-o fi nu plecați de pe capul muncitorilor până nu vedeți acoperișul montat perfect, bucată cu bucată! Stați cu gura pe ei și îi cicăliți la fiecare îmbinare până când, doar-doar or scăpa de gura voastră, vă vor monta acoperișul ca la carte!

Glumesc. Ar fi de preferat să lăsați montatorul în pace, doar ce scriam mai sus că e vorba despre un montator autorizat care știe perfect ce face! 🙂

Acoperișuri perfecte să aveți!

*Acest articol a fost scris pentru proba 22 – Acoperiș pentru casa visurilor tale, sponsorizată de vindem-ieftin.ro.

**Foto: Arhivă vindem-ieftin.ro.

 

 

Anunțuri publicitare

2 Replies to “Te frigi cu ciorbă, sufli și în iaurt!”

  1. Noi nu am fost norocosi am cumparat o casa acoperisul este gaurit tot ,reparam in stanga se infiltreaza in dreapta . Speram la anu sa urmam pasi corecti Multumim de sfaturi cu respect.

  2. […] Te frigi cu ciorbă, sufli și în iaurt! […]

Dă-mi un feedback!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.