
Excursie pe cont propriu în Mauritius|Cum a fost?|Când să mergi?| Cât costă?
„Mauritius was made first and then heaven; and heaven was copied after Mauritius.” Mark Twain
Există un loc în lumea asta care se mai numește și ″the green paradise″ și se află în mijlocul oceanului Indian. Considerat un loc scump și exotic, este adesea asaltat de honeymooners, iar coastele sale sunt decorate cu resorturi fabuloase, fiecare cu bucata sa de plajă privată, curată, ferită de localnici, muzică tradițională, gălăgie sau mirosuri de mâncare și umbrită de palmieri, în locul pinilor care se găsesc de-a lungul plajelor publice. Acolo, pe plajele resorturilor doar valurile oceanului îi deranjează pe turiștii tolăniți pe sezlonguri și paturi cu baldachin care par că citesc cărți de vacanță în moleșeala aerului tropical.
Și totuși, contrar imaginii generale, Mauritius nu este doar despre resorturi luxoase, ape turcoaz, nisip alb și plaje nesfârșite, dimpotrivă.
Mauritius, această insulă din oceanul Indian pe care o poți traversa cu mașina în două ore, situată mai jos de Seychelles sau Zanzibar, la vest de Madagascar și Réunion, își merită pe deplin numele: mijlocul insulei este o explozie de verde și pământ roșiatic, o combinație care te năucește precum o lovitură în bărbie la un meci de box.
Insula asta pare desenată de o pereche de mâini cu talent.



Impresii din Mauritius
1. Mauritius nu înseamnă doar resorturi de lux și plaje exotice
Această insulă micuță are atât de multe de oferit încât ar fi păcat să o vedeți de pe sezlongul din fața resortului, oricât de confortabil ar fi acesta. Aș zice mai degrabă că trebuie văzută cu sufletul, dintr-un capăt într-altul, printre sate, de-a lungul plajelor, în vârf de munte. Dincolo de plajele cu nisip fin și apă în mii de nuanțe turcoaz și verde, vă așteaptă Parcul Național Black River Gorges, Le Morne, Chamarel Waterfall și Chamarel Seven Coloured Earth, grădina botanică Sir Seewoosagur Ramgoolam, câmpurile de trestie de zahăr și fabricile de rom, casele coloniale, sporturile acvatice, drumurile lungi care taie insula în zone dezvoltate inegal, dar egale în frumusețe.
Cea mai autentică varianta de a vedea insula rămâne transportul în comun, așa haotic, cu autobuze vechi și murdare, hârâite și înecate în fum negru, gros ca o ceață de toamnă. În schimb, dacă nu faceți parte din gașca nomazilor, iar timpul se poate transforma rapid într-un dușman de temut, cea mai rapidă și confortabilă soluție este aceea de a închiria o mașină de la o firmă locală.
2. Nu trebuie să spargeți banca pentru o excursie în Mauritius
Imi pare că mulți oameni au impresia că Mauritius este o destinație de lux, care costă mii de euro de persoană. După ce ne-am întors, am primit întrebări de genul: Cât v-a costat? Ați depășit 10 000 de euro? Mai mult? Sau remarci de tipul: voi vă permiteți; ohoo, numai în locuri luxoase mergeți; n-ajunge oricine acolo. Etc.
Da, nicio vacanță nu este ieftină. Nici măcar în România. Dacă nu ești un slow traveler, dispus să trăiască cu câțiva euro pe zi și să doarmă în hosteluri în Asia, orice vacanță, în orice loc, în țară sau în străinătate, te va face să scoți bani din buzunar. Ce vreau să spun e că și o insulă precum Mauritius poate fi vizitată cu un buget decent pentru o insulă exotică (sigur, decent are semnificații diferite pentru fiecare dintre noi).
Ca idee, ca să vedeți cât ne-a costat pe noi vacanța în Mauritius, iată bugetul de călătorie:
- Bilete de avion Mauritius – dacă urmăriți ofertele, aveți șanse să găsiți combinații de bilete care să vă ducă și să vă aducă din Mauritius cu maxim 500 euro/persoană. De exemplu, noi am găsit o ofertă la Saudia Airlines, Istanbul – Mauritius, cu escală în Jeddah, cu aproximativ 380 euro/ persoană. Cu biletul din București spre Istanbul am ajuns la un preț final de aproape 480 euro/ persoană, un preț excelent pentru că în general prețul biletelor de avion pentru Mauritius se învârte pe la 600 de euro/persoană.
- Cazare Mauritius – dacă nu țineți neapărat să dormiți în camere de peste 200 euro/noapte în vreun resort internațional, Mauritius vă pune la dispoziție o gamă foarte variată de cazări: apartamente, hoteluri, bungalow-uri, vile. Noi ne-am încăpățânat să închiriem un apartament modern (și prea mare pentru noi pentru că avea două dormitoare) și am dat aproximativ 700 euro/11 nopți, un preț destul de ridicat pentru Mauritius. În schimb, găsisem cazări decente și la 300 – 400 euro/11 nopți. Aruncați un ochi pe http://www.booking.com, http://www.airbnb.com, http://www.hotelscombined.com, http://www.homeaway.com sau http://www.agoda.com. Rezervați cazări cu anulări grauite, comparați, citiți review-urile, faceți o listă de pro și contra până veți găsi cazarea potrivită stilului vostru de a călători și bineînțeles pe bugetul vostru.
- Transport Mauritius – dacă alegeți un low budget pentru Mauritius, transportul în comun va fi o nimica toată. În schimb, dacă doriți să vedeți insula din confortul unei mașini închiriate, va trebui să adăugați în bugetul de vacanță costul unei mașini + carburant. Noi am colaborat cu Mauriconnect Car Rental care până la final s-au dovedit foarte profi și săritori. Nu am avut nevoie de card de credit sau depozit, am primit cheile și am dat banii prin crăpătura unei porți (a fost amuzant), iar prețul ni s-a părut foarte decent: 184 euro/10 zile. Extra: ∼120 euro benzina.
- Din cauza timpului redus pe care l-am avut la îndemână, noi n-am folosit deloc transportul în comun, dar dacă aveți în plan să vedeți insula ca localnicii, vă las aici un link cu mai multe detalii: transport în comun Mauritius – linii și orar.
- Infrastructura este foarte bine pusă la punct, au autostrăzi și în general străzi bine întreținute care străbat toată insula.
- Se conduce pe partea stângă.
- Alte cheltuieli – intrări obiective turistice în Mauritius, alte activități & mâncare pe insulă. Noi am cheltuit pe insulă 900 euro (aici intră și benzina + transferul de la aeroport la cazare – aproximativ 30 euro – întrucât nu am găsit mașini disponibile în aeroport și a trebuit să luăm mașina din altă locație).
Dacă e să facem un calcul rapid, vacanța în Mauritius ne-a costat cam 1500 euro/ persoană, în condiții foarte confortabile, fără să facem niciun compromis.
3. În Mauritius te simți mai mult în Asia decât în Africa
Două treimi din locuitorii insulei sunt indieni, iar 49% dintre cetățeni sunt de religie hindusă. Totuși, datorită strămoșilor din diferite colțuri ale lumii, în Mauritius vei găsi o societate multiculturală, un mix de indieni (muncitori veniți pe insulă după abolirea sclaviei, în căutarea unei vieți mai bune), creoli (aproximativ 27%, ai căror strămoși au fost aduși ca sclavi din Africa sau Madagascar pentru a cultiva trestia de zahăr), chinezi (3% ajunși pe insulă pentru comerț) și francezi (investitori, oameni din industria zahărului).
1,2 milioane de oameni care trăiesc în pace indiferent de limbile pe care le vorbesc sau religiile în care cred.
Ce mi-a plăcut tare mult în Mauritius a fost faptul că nu m-am simțit agasată. M-am îmbrăcat în ton cu vremea super călduroasă fără să mă simt privită și judecată, n-am întâlnit cerșetori sau vânzători pe plaje, n-a tras nimeni de mine să cumpăr x produs sau x excursie. Singurul loc cu mulți vânzători de excursii a fost locul de plecare spre Ile aux Cerfs, fiind una dintre cele mai căutate excursii pe insulă. Și pe bună dreptate.

Alte informații utile pentru organizarea unei vacanțe în Mauritius pe cont propriu
1. Cartela pre-paid în Mauritius: cât costă și unde o găsiți?
Am cumpărat o cartelă pre-paid de la Emtel. Le găsiți la orice magazin, în general au sigla Emtel lipită pe geam. Noi am avut Starter Pack: am dat 100 de rupii pe cartelă cu un credit inițial de 87 de rupii, 500 de mb de net valabil 7 zile, 250 sms valabile 15 zile și…facebook nelimitat valabil 7 zile. Am reîncărcat o singură dată cu 100 de rupii.
100 rupii = aprox 13 ron.
Ce înseamnă Facebook nelimitat?
- update status
- like & share & comment
- add friends
- noutăți în newsfeed
- evenimente
- acces Facebook messenger
- acces fotografii
Practic, nu puteți uploada fotografii & video, nu puteți urmări conținut video nici pe Facebook, nici video direcționat pe link-uri externe, nu puteți folosi Facebook messenger pentru apeluri/apeluri video.
Noi n-am știut, dar probabil cel mai bun pachet pentru turiști e chiar Emtel Tourist Pack. Aruncați și voi un ochi pe site pentru tarife, pachete, opțiuni. Chiar au un site super bine pus la punct.
2. Moneda în Mauritius. Unde e mai bine să schimbăm bani în Mauritius?
În Mauritius moneda națională este rupia mauritiană. Veți găsi bancnote de 2000, 1000, 500, 200, 100, 50 și 25 de rupii. Sigur, veți primi și o grămadă de mărințiș în monede de 20, 10, 5 sau 1 rupie.
Noi am mers în Mauritius cu euro pe care i-am schimbat în aeroport. Din ce am citit până acum, în aeroport veți găsi cel mai avantajos schimb valutar. Dacă nu veți reuși să schimbați bani în aeroport, recomandarea este să mergeți la casele de schimb valutar din orașe și să evitați hotelurile și băncile care au de obicei rate de schimb mai puțin avantajoase.
Puteți plăti cu cardul în majoritatea restaurantelor/hotelurilor de pe insulă. Dacă vreți să retrageți bani de la bancomate, vă recomand să verificați comisioanele pe care le percepe banca voastră.
- 1 RON = 8, 23162 MUR
- 1 EURO = 39, 2416 MUR
Ca idee, odată ajunși în aeroport, noi am schimbat 900 de euro din care am plătit transferul de la aeroport, mașina, combustibilul, mâncarea și intrările la diferite obiective turistice timp de 11 zile. Nu am avut nevoie să schimbăm bani în alte locații.
Este recomandat să schimbați bani și să plătiți în moneda locală. În unele locuri veți putea plăti și în euro/dolari, dar rata de schimb va fi mai puțin avantajoasă pentru voi.
3. Vremea. Când să mergeți în Mauritius?
În Mauritius există doar două anotimpuri – vara fierbinte și umedă și iarna caldă și blândă, iar lunile de tranziție sunt mai și septembrie. Fiind situată în emisfera sudică, vara și iarna sunt fix pe dos față de emisfera nordică. Tot datorită poziției sale pe glob, Mauritius are parte de vreme bună tot anul ceea ce înseamnă că practic poate fi vizitat oricând. Totuși, înainte să vă cumpărați biletele de avion, sfatul meu e să aruncați un ochi și pe cicloni și anti-cicloni care vin la pachet cu umiditate și ploi.
Noi am fost la sfârșitul lunii decembrie – începutul lunii ianuarie (doar pentru că am vrut să fim acolo de revelion) și n-a fost zi în care să nu mă enerveze umiditatea excesivă. Termometrele nu depășeau 30 – 33 de grade, însă umiditatea făcea ca cele 30 de grade să pară 40. Deși ne trezeam super dimineață, în multe zile n-am reușit să vizităm mare lucru întrucât după ora 11 căldura devenea de nesuportat. E drept, eu nici nu sunt mare amatoare de soare puternic și-l tolerez cu mare greutate.
Cele mai călduroase luni sunt decembrie – martie, iar cele mai „reci” sunt iunie – august. Sigur, depinde foarte mult și ce vreți să faceți în Mauritius: multă plajă și bălăceală? Răspunsul este: mai degrabă vara. Multe plimbări și hiking? Răspunsul este: mai degrabă iarna. Asta pentru că, în general, în timpul verii temperatura oceanului este în jur de 27 de grade, iarna coborând la 22 de grade.
Părerea mea este că răspunsul câștigător ar fi îmbinarea celor două: luna recomandată pentru a vizita Mauritius este luna octombrie. În plină vară, dar încă departe de fierbințeala lunilor decembrie – martie.
Temperaturile nu variază foarte mult de la un sezon la celălalt (doar câteva grade) însă intensitatea vântului joacă un rol extrem de important. Din acest motiv, ar fi bine să știți că în sud și pe coasta de est vântul suflă cu putere în perioada martie – noiembrie. În schimb, în decembrie vremea a fost foarte plăcută în est și în sud, mult mai răcoroasă și mai confortabilă față de nord-vest unde căldura era absolut insuportabilă. De altfel, în est și în sud și valurile oceanului sunt mai mari (mai ales în sud) și mai agitate.
Când plouă în Mauritius?
Lunile ploioase sunt lunile de vară, din decembrie până în aprilie. În mod cert, cea mai ploioasă lună este februarie, de altfel și cea mai călduroasă. În mod normal, în aceste luni călduroase ploile sunt de scurtă durată, de la câteva minute la câteva ore și diferă de la o zonă la alta. De altfel, în Mauritius veți vedea în permanență nori pe cer, iar impresia va fi că urmează să plouă dintr-un minut în altul.
Înainte să plecăm în Mauritius tot verificam starea vremii și eram foarte îngrijorați pentru că Accuweather ne arăta doar ploaie, nori și furtuni. În schimb, cât am stat acolo cred că am prins vreo două ploicele de câteva minute, urmate de soare strălucitor.
Cicloni și anticicloni în Mauritius
Sezonul ciclonilor este noiembrie – aprilie. Noi tocmai rataserăm un ciclon (ce noroc!), dar am suferit din plin urmările acestuia: umiditate foarte ridicată, indicele de confort termic foarte scăzut, căldură insuportabilă de la primele ore ale dimineții.
Sezonul anticiclonilor este mai – septembrie. Vin la pachet cu vânt puternic, ploi și temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei, dar nu există risc de tsunami.
Acum înțelegeți de ce octombrie este cea mai bună lună pentru a vizita Mauritius?
4. Vaccinuri Mauritius
Vaccin febră galbenă – este obligatoriu doar pentru cetățenii care vin din țări cu risc de îmbolnăvire. Dacă înainte de a merge în Mauritius ați fost în anumite țări din Africa sau America Centrală și de Sud, e bine să verificați lista de mai sus.
Vaccinuri recomandate: hepatita A, febră tifoidă. Nu sunt obligatorii, însă veți da o declarație pe proprie răspundere că nu suferiți de nicio boală.
Alte vaccinuri recomandate: hepatita B ( dacă aveți de gând să întrețineți relații sexuale cu localnicii – smiley face, să vă faceți tatuaje/piercing-uri sau intervenții medicale).
Din experiență: la intrarea în țară, după controlul pașapoartelor, am completat un formular cu țările pe care le-am vizitat în ultimele 6 luni. Nu am fost întrebați de vaccinuri (deși noi făcuserăm mai demult și pentru hepatita A, febră galbenă sau febră tifoidă și chiar ne gândeam în avion că am fost super neglijenți nu am luat carnetele cu noi). În Mauritius nu există risc de îmbolnăvire de febră galbenă sau alte boli întâlnite pe continentul african.
5. Viză și documente de călătorie în Mauritius
Cetățenii români pot călători în Mauritius fără viză pentru o perioadă de 90 de zile, într-un interval de 6 luni conform MAE. Este important să știți că România nu are nicio formă de reprezentare diplomatică în Mauritius (ambasadă, consulat), iar în caz de nevoie cetățenii români pot apela la orice misiune diplomatică a UE. De asemenea, MAE sfătuiește cetățenii români să apeleze la Ambasada României din Africa de Sud pentru a-și anunța prezența în regiune și pentru a putea fi contactați în situații de urgență.
În Mauritius puteți călători cu pașaport simplu electronic, valabil minim 6 luni de la data intrării în țară.
Din experiență: aeroportul este modern și, din ce am observat, se lucrează la extinderea acestuia. La venire, procesul de verificare a pașapoartelor a durat foarte mult (în jur de 3 ore), probabil din cauza perioadei foarte aglomerate (în decembrie este sezon turistic în Mauritius), la plecare totul s-a desfășurat foarte repede.
6. Siguranță și criminalitate
MAE spune că nu există restricții de călătorie în Mauritius. Cele mai comune delicte sunt furturile, mai ales în zonele foarte turistice (Port Louis, Grand Baie, Flic en Flac). Alte informații furnizate pe site-ul MAE:
- Homosexualitate este ilegală;
- 1% din populația adultă a insulei este afectată de SIDA;
- Traficul de droguri este aspru pedepsit (45 de ani de închisoare);
- Este interzis importul sau deținerea foiței pentru țigări;
- În perioada octombrie – mai, Mauritius se confruntă cu apariţia virusului Chikungunya (transmis prin înțepături de țânțari);
- Cicloanele reprezintă un factor de risc semnificativ, în special în perioada noiembrie – mai.
Pentru situații urgente, vă puteți adresa poliției pentru turiști, la numărul de telefon 213 28 18.
Din experiență: am străbătut insula cu mașina, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Am locuit departe de zonele turistice, într-un sat fără iluminat public. Am fost în capitală pe timp de noapte. Am fost mult prin sate, în mijlocul localnicilor, în afara zonelor turistice. În general, pe insulă nu m-am simțit deloc în pericol, indiferent de oră, iar oamenii ne-au ajutat de fiecare dată când am avut nevoie.
Singura dată când mi s-a părut periculos (fără să fim real în pericol) a fost în noaptea de revelion, în capitala insulei, Port Louis. Era în jur de 2 dimineața și ieșind din oraș am dat peste un grup de localnici care aruncau cu sticle și țipau. Aspectul fizic nu-i recomanda ca fiind niște oameni pașnici pe lângă care a-i fi putut trece liniștit, dar știți cum e cu preconcepțiile și primele impresii. În orice caz, noi eram în mașină, nu ne-am apropiat de ei și n-am fost nicio secundă în pericol. În schimb, străzile dubioase și murdare din oraș nu păreau foarte sigure în miezul nopții.
Obiective turistice. Ce vizităm în Mauritius?
1. Chamarel Waterfall, Seven Coloured Earth și Chamarel Rhumerie


2. Ile aux Cerfs

3. Casela Park & Adventure

4. Hiking și plimbări prin parcul național Black River Gorges

5. Hiking Le Morne Brabant

6. Grădina Botanică Sir Seewoosagur Ramgoolam
7. Turul plajelor de pe insulă + valurile mari de la Gris Gris Beach și La Roche qui Pleure

8. Snorkelling în Blue Bay Marine Park
9. Port Louis, capitala insulei
10. Biserica cu acoperiș roșu din Cap Malheureux
11. Rochester Falls

12. Eureka „La Maison Créole”
13. Ile aux Aigrettes
14. Templul Ganga Talao
Despre obiectivele turistice din Mauritius sunt atât de multe de spus încât voi scrie un articol separat. Pinkie promise 🙂
Pentru mine, Mauritius a fost o surpriză. Aveam o impresie greșită despre acest colț verde de lume, poate din cauza faptului că plajele sunt cel mai mult promovate. În schimb, am găsit o insulă unde îți pare rău să stai doar la plajă la cât de multe locuri sunt de explorat și activități de bifat.
Dacă aveți întrebări sau recomandări, dați-mi un semn.
Cristina
P.S.1. Dacă v-a fost util, mă puteți ajuta cu un share sau un comment 🙂 Mai multe poze din Mauritius puteți găsi și pe contul meu de instagram: plecatahaihui.
P.S.2. Ca întotdeauna, minunatele fotografii sunt făcute de Gabi, partenerul meu în toate. Toate drepturile sunt rezervate, fotografiile nu pot fi preluate fără precizarea sursei.


19 Comments
Radu Mârza
Minunat!
Cristina
Mulțumim, Radu!
Andreea
Bună, Cristina! Ghidul tău este minunat. Ai cuprins în el absolut tot ce era nevoie într-un mod frumos si bine structurat. Este primul articol pe care îl citesc de pe blogul tau iar pe mine m-ai cucerit 😊
Cristina
Salut, Andreea! Mulțumesc și mă bucur că ti-a fost de folos! Te mai aștept! ❤
Adina
Mulțumim pt articol ,interesant ,vom tine cont de sfaturile Tale . Am o singura întrebare având in vedere ca nu am condus niciodată nici eu nici soțul meu pe stânga : ne sfătuiești sa închiriem masina sau sa luam tur cu șofer ca sa nu ne complicam ? Este trafic ? Mulțumim frumos
Cristina
Mașină, neapărat. Drumurile sunt super ok, se conduce foarte foarte liniștit, au autostradă, dar și drumurile celalalte sunt ok, nu veți avea probleme. O să fie puțin derutant, dar no worries, vă veți acomoda rapid. Am scris în articol firma de la care am luat mașina, recomand cu drag. Have fun! 🙂
Cristina
Octavia
Foarte frumoasă descrierea. In parcurile naționale trebuie sa iei vreun tur ghidat sau pur si simplu mergi pe cont propriu cu transportul in comun. Voi sta in Port Louis. Ce poti vizita in 2 zile? Cum e zborul cu Saudită? Este cel mai ok zbor din 18.12-04
01.
Cristina
Salut! 🙂
În parcurile naționale nu ai nevoie de bilet, mergi pe cont propriu, dar nu stiu sa iti spun despre transportul în comun, cel mai bine e să închiriezi o mașină.
Zborul cu cei de la Saudia a fost super ok – avion nou, mâncare ok, cam mic spațiul dintre scaune însă. În perioada respectivă am fost si eu, ia in calcul ca la ei e vară și e incredibil de cald, umiditatea e foarte ridicată. Ia-ti haine și încălțăminte
cât mai lejere, din materiale bune.
Nu te sfătuiesc să îți iei cazare in Port Louis, mie nu mi s-a părut interesant (în anumite zone e murdar și sărăcăcios). Poti urca la cetate (Citadel), e frumoasă priveliștea, Caudan Waterfront, Place d’Armés, piața.
Have fun!
Cristina
Lavinia
Buna Cristina! Articolul tau a fost decisiv pentru noi in alegerea destinatiei pentru concediu, contine foarte multe informatii utile. Am o singura intrebare, transferul de la aeroport la hotel cum l-ati rezervat? Ai putea sa-mi faci o sugestie? Multumesc!
Cristina
Salut, Lavinia! Sugestia mea ar fi să inchiriati mașina din aeroport. Noi n-am găsit niciuna disponibilă, am vrut să luăm autobuzul, dar se făcuse târziu și a trebuit să renunțăm la idee. În stație am dat peste o familie de români și am share-uit un taxi. Sunt destule care o să se țină după voi după ce ieșiți din aeroport. Dacă alegeți varianta asta, negociati. Noi am dat 1900 de rupii, adică vreo 50 euro. Have fun!
Dacă mai ai nevoie de info, nu ezita 🙂
Cristina
lore
Buna Cristina ! Felicitari pentru stilul tau de a calatori si pentru ca imparti experientele si cu noi.
Articolul tau mi se pare foarte interesant si util. Dorim sa plecam peste 1 saptamana in Mauritius si ne intrebam daca gasim suficiente plajele publice (cazare o luam prin airbnb)? Avem la dispozitie 10 zile. Crezi ca este util sa ne luam de exemplu 5 zile de cazare pe o parte a insulei si 5 pe o alta parte?
Multumesc !
Cristina
Salut, Lore! Scuze, acum am văzut mesajul tău 🙁 Scrisesem cred și în articol că recomand mai multe cazări ca să nu fiți pe drum non-stop, poate fi destul de obositor. Sper că v-ați distrat în Mauritius 🙂
Horia
Mi-a placut. E scris frumos, curat si cu informatii utile, care nu se rezuma la cum sa vezi Mairitius cu 100 de euro plus taxe de aeroport:) Gata, l-am dat mai sus pe lista. Era jos pana acum, pentru ca intotdeauna mi s-a parut ca nu se compara cu Seychelles, ca e mai saracie, ca nu prea ai ce sa vezi. O singura observatie: Mauritius e la est de Madagascar, nu la vest:)
Oricum, mai trec pe aici;)
Cristina
La est, sigur că la est, nu-mi explic de ce am scris la vest. Mulțam pentru atenționare, pentru vizită și pentru comentariu 🙂 N-am ajuns încă în Seychelles, dar Mauritius mi-a plăcut mult, poate pentru că l-am luat la pas, nu m-am cazat într-un resort și n-am stat doar la plajă. Sărăcie pe alocuri, dar nu exagerat (gen Zanzibar).
Poenaru Rodica
Minunat articol plin de idei si de mare ajutor!
Razvan
Bună, Cristina! Care sunt regulile de ridicare a dronei? Au ceva restricții? Ați avut probleme cu ridicarea ei in vreo zonă? Multumesc!
Cristina
Hei, nu nu, n-am avut probleme 🙂
N-am ridicat-o în zone aglomerate, mereu ridicăm drona dintr-un loc mai retras, dar până acum n-am avut probleme nicăieri. Have fun! 🙂
Ioana Gabor
Buna Cristina, in primul rand vreau sa iti multumesc pentru articolele pe care le scrii si pentru informatiile ft utile din ele. As mai avea nevoie de o informatie cu privire la zona in care ne vom lua cazare, daca ai vreo recomandare, m-ar ajuta ft mult. Multumesc!
Cristina
Eu am lipsit puțin de pe blog, deci prea târziu pentru recomandări, dar sper că ai avut o vacanță frumoasă! 🙂